Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a solicitat Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cercetarea dosarelor de securitate ale tuturor presedintilor de confederatii patronale si confederatii sindicale. "Suntem de parere ca demersul nostru este extrem de necesar pentru asanarea economiei romanesti", a anuntat Marian Petre Milut (foto), presedintele UNPR.
UNPR considera ca prezenta in conducerea acestor organiizatii a unor oameni sau structuri din fosta Securitate aduce grave deservicii imaginii mediului nostru de afaceri si tarii in ansamblu.
Speranta UNPR, care reprezinta intreprinderile mici si mijlocii, intreprinzatorii cinstiti care nu au relatii privilegiate cu partidele politice sau institutiile statului, este ca grupurile de tip casta, precum cele formate de fostii membri ai Securitatii, sa dispara. "Nu putem intra cu fruntea sus in Uniunea Europeana daca actualele obiceiuri raman. Tocmai de aceea, dialogul social trebuie purtat de persoane asupra carora nu planeaza niciun fel de suspiciuni cu privire la trecutul lor sau apartenenta la diferite grupuri de interese din subsolul economiei noastre", a mai spus Milut.