Cotidianul : Ce spune Iliescu despre liberalii care il critica pe Ponta si PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost intrebat vineri cum ar trebui sa reactioneze PSD fata de liberalii de care s-a aratat nemultumit premierul Victor Ponta. Iliescu spune ca nu li se poate pumnul in gura.
"Sa accepte (PSD - nr) ceea ce este rational, fie criticile unora sau altora, si sa raspunda rational, cu argumente, la criticile nemotivate. (...) E greu sa-i pui pumnul in gura omului care gandeste ceva. Mai bine sa spuna ce are de spus, dar intrat intr-un dialog si vazut ce e rational, ce-i nerational in ceea ce se afirma", a raspuns Iliescu.
Declaratia fostului presedinte vine in contextul in care premierul Victor Ponta s-a aratat deranjat joi de criticile venite din partea unor liberali.
Ponta a declarat ca va ignora "pana la un anumit moment" criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzaverde, Rosca Stanescu si Orban, spunand in acelasi timp ca aceste "vedete de Dambovita care nu pot sa-si tina gura" incep sa reprezinte un risc pentru functionarea USL.
"Exista cativa oameni de la PNL care nu au niciun fel de cadere sau mandat din partea PNL, dar care se trezesc vorbind. Este un termen generic, ca unii se trezesc si seara sa vorbeasca. Pana la un anumit moment, o sa-i ignor, de la un moment incolo sigur ca o sa le cer partenerilor mei de coalitie sa stabilim: eu nu am alianta nici cu Frunzaverde, nici cu Rosca Stanescu, nici cu Orban, eu am alianta cu PNL si cu PC si daca Guvernul asta e bun, atunci e bun, daca Guvernul nu e bun, ii punem pe Frunzaverde si pe Rosca sa conduca tara", a spus Ponta.