Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca legea votului uninominal trebuie reanalizata, intrucat are multe imperfectiuni, el aratand, pe de alta parte.
Geoana a precizat ca exista foarte multe colegii in care PSD a pierdut cu 47, 48 sau 49% din voturi si a catalogat drept "nedemocratice" situatiile in care cei care au obtinut locul trei cu 8 sau 9% din voturi au ajuns parlamentari in detrimentul celor dintai. "Este clar ca aceasta lege trebuie reanalizata", a subliniat Geoana.
El a aratat ca, din numaratoarea paralela efectuata de PSD, explicatia diferentei mari intre rezultatele prezentate de exit-poll-uri si rezultatele finale consta in existenta unei campanii 'concertate" de influentare a votului. "Sunt mult prea multe voturi anulate, mult prea multe voturi albe, si mult prea multe dintre ele sunt in defavoarea PSD. In opinia noastra diferenta de 5-6 puncte intre votul final si exit-poll-uri nu e data doar de lipsa de calibrare a acestor institute de sondare. Am constatat ca a existat o campanie foarte puternica de influentare a votului, inclusiv prin metode neortodoxe", a spus Geoana.
Geoana s-a aratat satisfacut de confirmarea ierarhiei in alegerile parlametare, el precizand ca Alianta PSD+PC isi confirma intaietatea in campanie, chiar daca la un scor mai strans decat a sperat.