Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a recomandat ieri presedintelui Traian Basescu sa retraga neintarziat legile privind siguranta nationala, "pentru ca se face de ras" si pentru ca "e un lucru profund inacceptabil". Mai mult, Mircea Geoana a subliniat ca luni, cand se vor discuta legile privind siguranta nationala la Cotroceni, "presedintele va primi de la PSD si de la alte partide un refuz clar pentru aceasta tentativa de a acapara si a da pe mana Serviciilor de informatii sitemul de justitie romanesc". Geoana a spus ca "aceasta initiativa este profund imorala si in mod cert profund anticonstitutionala", deoarece amestecul ofiterilor de informatii in actul de justitie sub forma propusa de Cotroceni este de-a dreptul periculoasa pentru democratia romaneasca".
"ßi asa, cand deschidem telefonul, cu totii avem inca paranoia din vremea comunismului si ne gandim ca ne asculta cineva", a explicat liderul PSD, amintind si de fosta Securitate.
Geoana a catalogat drept "profund imorala si in mod cert anticonstitutionala" Legea statutului ofiteilor de informatii care permite acestora sa intre in orice locuinta, sa utilizeze orice masina sau orice telefon pentru a inlatura unele pericole iminente la adresa securitatii nationale. "Avem o Justitie care trebuie sa-si faca datoria, iar amestecul ofiterilor de informatii, din orice institutie ar fi ei, in actul de justitie este de-a dreptul periculos pentru democratie", a afirmat Mir-cea Geoana. (Nicoleta Nicolae)