Mircea Toader si-a facut public dosarul pe care Securitatea i l-a intocmit pe baza informatiilor primite de la diversi turnatori. Motivul l-a reprezentat dorinta de a demonta scenariul sefului conservatorilor.

Democratii sustin ca presedintele PC, Dan Voiculescu, ar trebui sa recunoasca faptul ca a fost turnator al fostei Securitati. In plus pedistii le sugereaza conservatorilor trecuti de virsta de 50 de ani sa nu-i mai atraga in jocurile lor pe oamenii politici tineri, care nu au avut nici o legatura cu regimul comunist. "Dan Voiculescu si-a aratat dosarul de urmarire informativa. Ca si l-a aratat, e foarte bine. Si eu il am la mine pentru a-l arata. Dar in jurul lui Voiculescu au stat in acel moment membri marcanti ai Partidului Conservator, printre care s-au aflat tineri, Bogdan Pascu, Codrut Seres, Bogdan Ciuca. Necazul e ca acesti tineri nu stiu ce a insemnat politia politica, dar au aprobat comportamentul lui Voiculescu. Cei care au avut tangenta cu aceste probleme va pot spune care era povestea cu Securitatea. Cursul era cam asa: deveneai informator, ti se dadea o functie de conducere si erai urmarit de alti informatori, care doreau sa se afirme. Asa s-a intimplat si in cazul lui Voiculescu, care la inceput a fost Felix si apoi a fost urmarit pentru ca umbla cu banii tarii. Lucrurile sint clare: Dan Voiculescu, caruia i se spunea si 'domnul colonel', a facut politie politica", a declarat Mircea Toader.

Dovada e Felix

Democratul a mai aratat si ca, indiferent de ce spune presedintele PC, existenta lui Felix demonstreaza ca Voiculescu a fost turnator. In plus "in dosarul meu de urmarire se precizeaza ca nu am facut politie politica. Cred ca Voiculescu a rupt acea pagina pentru ca nu a aratat daca in dosarul sau se face precizarea respectiva. Trebuie subliniat ca acesta era sistemul. In dosarul meu sint date mai multe surse (ex.: Suca, profesorul). Tocmai din acest motiv sursa 'Felix' arata ca liderul PC a fost turnator", a mai declarat secretarul de stat Mircea Toader.