A Cure for Wellness (2016) - O terapie pentru viata va rula in curand in cinematografele din Romania.
Regia: Gore Verbinski
Cu: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth
Gen film: mister, thriller
Durata: 146 minute
Premiera in Romania
17.02.2017
De la regizorul vizionar, Gore Verbinski, O terapie pentru viata este un thriller psihologic infricosator care te nauceste.
Dane DeHaan este Lockhart, un agent de bursa de pe Wall Street, care este trimis de firma sa la un spa medical indepartat, din Alpi. Lockhart are misiunea de a-l aduce inapoi pe Presedintele companiei, Pembroke (Harry Groener), pacient la spa, care le spusese angajatilor sai ca nu are nicio intentie de a se intoarce in New York.
Lockhart ajunge la sanatoriul linistit unde se presupune ca pacientii primesc un leac miraculos.
De fapt, se pare ca starea lor se inrautateste. Pe masura ce investigheaza secretele intunecate si socante din spatele spa-ului, el o cunoaste pe superba Hannah (Mia Goth), care este si ea pacienta acolo. De asemenea, ajunge sa cunoasca o alta pacienta, pe excentrica Doamna Watkins, interpretata de Celia Imrie, care facuse ceva munca de detectiv pe cont propriu.
La scurt timp, Lockhart este diagnosticat cu aceeasi afectiune ca si ceilalti pacienti de catre directorul institutiei, amenintatorul Dr. Volmer (Jason Isaacs) si constata ca este captiv in refugiul alpin. Lockhart incepe sa piarda contactul cu realitatea si trebuie sa indure chinuri inimaginabile in timpul propriului sau tratament.
In traditia pregnanta a filmului clasic a lui Verbinski din 2002, Avertizarea, regizorul castigator al premiului Oscar aduce propriul stil inimitabil si viziunea sa in filmul O terapie pentru viata.
Uimitor vizual si din punct de vedere al atmosferei create, filmul este convingator si considerat provocator, explorand adevaratul sens al bunastarii si capcanele pe care le aduc avaritia si puterea, in acelasi timp intreband ce inseamna cu adevarat implinirea.