In perioada Postului Craciunului, vanzarea produselor din carne va scadea cu aproximativ 20%, dar agentii economici si-au luat masuri, aducand pe piata mai multe produse de post, a declarat presedintele Federatiei Patronale din Industria Alimentara, RomAlimenta, Sorin Minea, citat de NewsIn. Acesta a precizat ca fiecare agent economic se asteapta la o diminuare a vanzarii de mezeluri, astfel incat o parte dintre acestea sunt inlocuite cu produse de post.
In legatura cu o eventuala majorare a preturilor la produsele din carne, presedintele RomAlimenta a spus ca nu exista nici un temei pentru aceasta masura. Potrivit lui Minea, acestea sunt doar niste zvonuri lansate de cei care nu si-au majorat preturile la inceputul lui octombrie si care acum regreta.
Scaderea vanzarilor produselor din carne pe perioada postului, nu este compensata de o crestere in perioada Sarbatorilor de iarna. ßi asta deoarece la romani exista traditia taierii porcului din gospodarie, astfel incat consumatorii nu mai sunt interesati sa cumpere mezeluri. (S.N.)