Consiliul de Ministri din Spania a decis vineri sa nu reinnoiasca restrictiile impuse pe piata muncii cetatenilor romani si bulgari de la aderarea tarilor lor la Uniunea Europeana, relateaza Europa Press, citat de Mediafax.
Ministrul Muncii si Imigratiei, Celestino Corbacho, a declarat ca "acestea nu mai aveau sens". Conform vicepremierului spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega, Guvernul spera "ca numerosi romani si bulgari din Spania sa vrea sa revina" in tarile de origine, care au demarat campanii pentru atragerea populatiei care a emigrat.
De la Vega a precizat ca, desi Guvernul a decis sa nu reinnoiasca restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari, "el vrea sa faca un bilant peste sase luni, (...) pentru a vedea daca aceasta decizie ar putea sa aiba un efect negativ". "Sa speram ca nu", a explicat ea.
Comisia pentru Munca si Imigratie din Camera inferioara a Parlamentului spaniol a respins in noiembrie o propunere prezentata de Grupul Popular, prin care se cerea Guvernului sa anuleze "imediat" restrictiile impuse pe piata muncii cetatenilor romani si bulgari.