Reprezentantii Distrigaz Sud, Sucursala de Distributie Galati, nu au reusit sa-si convinga clientii ca orice consumator de gaze naturale trebuie sa semneze contractele noi, acte in care sunt mentionate si celebrele "abonamente".

Abonamentul ca subiect electoral

Se poate spune, fara teama de a gresi, ca lipsa de interes a clientilor Distrigaz Sud fata de noul contract a fost provocata de introducerea abonamentelor pentru gazele naturale incepind cu luna aprilie. Desi s-a renuntat la acest mod de plata la putin timp dupa introducerea lui, discutiile au ramas la fel de aprinse. Critici au fost si sint aduse atit de oamenii simpli, cit si de o parte a politicienilor din oras. Subiectul "abonamentul pentru gaze" a fost folosit pentru declaratiile publice de foarte multi oameni politici. In discursurile lor se arata ca noul tarif avea menirea sa asigure un cistig sigur noului proprietar al “Distrigazului”, Gaz de France.

In acest sens, directorul Bogdan Holban (foto) a aratat ca toti cei care s-au grabit sa critice si sa faca acuzatii au vorbit in totala necunostiinta de cauza. "Chiar daca au existat retineri la inceput, pina in momentul de fata contractul a fost semnat de 60% din clientii nostrii. Procentul continua sa creasca. Indiferent de ce spun circotasii, separarea cheltuielilor in componenta volumetrica si cea de distributie trebuie facuta pina in 2007. Asta pentru ca pina la momentul aderarii la UE societatea se va diviza. O unitate va furniza gazele, iar a doua se va ocupa de ceea ce inseamna distributie. Piata gazelor naturale va deveni libera", ne-a explicat directorul Distrigaz Sud, Bogdan Holban, Sucursala Galati.

Pentru a-i convinge pe consumatorii nehotariti, directorul a anuntat ca cei ce nu semneaza noul contract risca sa ramina fara ajutorul echipelor de interventie ale Distrigaz in cazurile de urgenta. "Abonamentul a fost gindit sa aiba rolul de a stringe sumele necesare intretinerii sistemului de distributie a gazelor naturale. Asa cum se cunoaste, noi avem un serviciu de interventie in permanenta, astfel ca la orice ora sa se poata suna pentru ca o echipa sa mearga acolo unde sint probleme. In plus, abonamentul ar fi echilibrat platile si nu ar mai fi existat diferente intre facturile din perioada de vara si cele din iarna. Dupa ultimele modificari, abonamentul trebuie achitat doar pentru perioada aprilie, mai si iunie pina in data de 10. Contractul, cu valabilitatea din 1 aprilie, va avea un act aditional care asigura continuitatea actului fara plata abonamentului", ne-a declarat directorul Holban. Aceasta ne-a mai spus si ca forma abonamentului va fi regindita dupa modelul practicat in UE.