Cautare

268 de rezultate pentru "sarbatoarea" (5.16 secunde)
Sarbatoarea mucenicilor trebuie pusa in legatura cu pregatirea pamantului pentru noul an agricol si a uneltelor necesare.
Sarbatoarea Floriilor este una de bucurie pentru intreaga crestinatate, dar cu intelegerea faptului ca zilele ce urmeaza sunt unele ale tristetii.
Sarbatoarea se tine tot de frica focului si a bolilor. ... Se spune ca sarbatoarea este atat de mare si importanta incat o tin si turcii.
Halloween, sarbatoarea spiritelor. ... Sarbatoarea s-a rasptandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.
Vezi semnificatia traditiei Sarbatoarea crestina a Pastelui este legata, fireste, de Invierea Domnului. ... Indiferent de natura sa pagana sau crestina, Iepurele de Paste este un personaj recunoscut in toata lumea, pe care am ales sa il asociem cu drag de Sarbatoarea Pastelui.
Sarbatoarea Sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir Credinciosii ordodocsi il sarbatoresc miercuri pe Sfantul si Marele Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, unul din marii sfinti mucenici, facator de minuni si tamaduitor.
Octavian STIREANU) Sarbatoarea Marii Uniri a ajuns sa se confunde cu o fastuoasa parada militara.
De aceea, la sarbatoarea aceasta, la miezul noptii, toti iau apa si o duc acasa si o pastreaza tot anul, caci astazi au fost sfintite toate apele;
De asemenea, nunta din Cana este o aducere aminte ca participarea noastra la sarbatoarea intalnirii cu Christos are ca ingredient principal vinul, adica bucuria. Oare de ce am despartit sarbatoarea liturgica, religioasa de bucurie?
Sarbatoarea este celebrata, in Rasarit, inca din anul 550, in timp ce la Roma s-a introdus in secolul al VII-lea. Sarbatoarea inaugureaza implinirea timpului, adica implinirea fagaduintelor si pregatirilor venirii lui Christos.
Iosif din Bucuresti se celebreaza o Sfanta Liturghie solemna in sarbatoarea Fericitului Vladimir Ghika, prezidata de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti.
O premiera in cadrul targului va fi si expozitia de obiecte de arta sacra "Scoala-te, Romania Mea!", care ne va pregati sufleteste pentru sarbatoarea Invierii Domnului. ... 18 - intrarea prin libraria Dalles), intre orele 10:00 si 20:00, pentru a va pregati cum se cuvine de Sarbatoarea Pastelui.
Sarbatoarea dateaza din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecuta in apropierea Constantinopolului.
Boboteaza sau Botezul Domnului, sarbatoarea din 6 ianuarie cunoscuta si sub denumirile "Aratarea Domnului" sau "Epifania", si ziua Sfantului Ioan, din 7 ianuarie, marcheaza sfarsitul ciclului de sarbatori dedicate Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos.
Sarbatoarea Pastelui este pentru romani, alaturi de Craciun, cea mai importanta din an, pentru care fiecare familie se pregateste cu mult timp inainte prin postul tinut cu atata evlavie. ... Desi aceasta sarbatoarea reprezinta pentru toti romanii invierea Domnului Iisus Hristos, ea se sarbatoreste oarecum diferit in regiunile Romaniei.
Evenimentul face parte din Sarbatoarea Gastronomiei, proiect dezvoltat de Ambasada Frantei in Romania, Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania, Institutul Francez si UBI France Romania. Saptamana Franceza la Carrefour face parte din Sarbatoarea Gastronomiei, proiect de amploare care celebrează
In cadrul ROMHOTEL se va desfasura o parte a evenimentului Sarbatoarea Gustului - o manifestare ce isi propune sa educe gusturi si sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase.
Sfantul Ierarh Nicolae Sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este praznuita de Biserica Ortodoxa in 6 decembrie. S-a nascut pe vremea imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305) in cetatea Patara din Asia Mica.
Sa mai spunem ca ar fi de dorit sa recuperam sarbatoarea de la 10 mai? ... Dar cat priveste sarbatoarea ca atare ea nu-si tradeaza menirea.
In Apus, sarbatoarea Bunei Vestiri este numita si sarbatoarea Zamislirii Domnului. In calendarul nostru popular, Buna Vestire este cunoscuta sub denumirea de Blagovestenii sau Ziua Cucului.
google-analytics.com