Doctorulzilei: Alimentul care ii ajuta pe barbati sa devina mai dotati

Marimea testiculelor sunt adesea asociate cu virilitatea unui barbat
Potrivit unui studiu al Harvard School of Public Health obiceiurile alimentare ale barbatilor pot influenta marimea testiculelor.
Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea ca iaurtul consumat in cantitati mari ii ajuta pe barbati sa devina mai dotati, marind testiculele cu pana la 15%. Aceasta marire are un efect benefic si asupra calitatii spermei.
Studiul a fost facut deocamdata pe soareci de laborator, in cazul carora s-a constat ca cei care au fost hraniti cu iaurt au avut mai multi urmasi. De asemenea, femelele care au fost hranite cu iaurt au dat si ele nastere mai multor pui, cu o sanatate mai buna.
Savantii sunt de parere ca rezultatele obtinute in laborator ar putea fi aplicate si in cazul subiectilor umani. "Nu ne-am dat seama ce ii face pe cobaii de sex masculin sa se comporte diferit, dar era clar ca, dupa ce se hranisera cu iaurt, purtarea lor era alta. Analizele facute au aratat ca subiectii hraniti cu iaurt aveau testiculele mai mari, astfel ca si numarul de spermatozoizi era mai mare", a declarat Eric Alm, unul dintre coordonatorii cercetarii.
Mai mult, si blana cobailor care fusesera hraniti cu iaurt devenise mai lucioasa si mai sanatoasa. Din punct de vedere al siluetei, soarecii de laborator care au mancat iaurt erau intr-o forma fizica mai buna, spre deosebire de cei care nu aveau inclus in meniul zilnic acest aliment.Oamenii de stiinta considera ca responsabile pentru aceste efecte sunt probioticele gasite in iaurt. Acestea ar putea interactiona cu celulele organismelor vii, determinand reactiile mentionate mai sus.