saptamanamedicala.ro: Rolul medicinei alternative in tratarea sterilitatii feminine

Sterilitatea la femei se poate instala din cauza afectiunilor ovariene sau/si a glandelor endocrine (tiroida, pancreas endocrin, suprarenala). Ovarele distrofice anovulatorii sunt mai frecvente in avitaminoze (A, C, E). Alte cauze mai pot fi: tulburarile hipofizare (FSH), diabetul, hipotiroidismul, stresul psihic prelungit, efortul fizic epuizant.
Tratamentul prin reflexoterapie ajuta la recuperarea functionala a organelor si glandelor afectate.
Tratamentul vizeaza ca zone reflexe:
1.zona reflexa ovariana
2. zona reflexa tiroidiana
3. zona reflexa hipofizara
4. zona reflexa uterina
5. zona reflexa limfatica
Succesiunea sedintelor este de o sedinta la 2 zile (3 pe saptamana) timp de 3 luni.
De asemenea, in paralel se prescriu gemoterapice: Rubus idaeus (MG=D) care regleaza axul hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian si infuzie de troscot (Polygonum aviculare) 2-3 cesti pe zi - 18 zile , deosebit de eficienta in sterilitate.
Gemoterapicele cu eficienta considerabila in tratarea sterilitatii feminine sunt: Betula pubescens,Quercus pedunculata, Rosmarinus officinalis,Rubus idaeus,Vaccinium vitis idaea,Viburnum lantana.
Reflexoterapia se poate asocia cu acupunctura daca o impune conduita terapeutica.
M.S. in varsta de 44 ani, in urma unei sarcini pierdute la 20 ani, nu a mai ramas insarcinata . Dupa multe incercari nereusite de fertilizare a apelat si la tratamentul de reflexoterapie si acupunctura (2 sedinte de reflexoterapie urmate de 2 de acupunctura pe saptamana timp de 3 luni, reducandu-se la 2 sedinte de reflexoterapie pe saptamana timp de 2 luni.) Pacienta a ramas insarcinata si a nascut un baietel de 2900 gr. la 8 luni. Mama, copilul si tatal sunt foarte bine.
Diagnosticul in medicina traditionala chineza a fost: vid de XUE (sange)
Tratament acupunctic: 17V, 43 V, 20 V, 3R, 3 P, 8F.
Rezultatele in medicina alternativa incep sa fie din ce in ce mai recunoscute, medicina romaneasca imbogatindu-si succesele prin deschiderea perceptiei cognitive
Dr. Iuliana Avadanei
M.G.-Homeopatie-Acupunctura,

Clinica Medireflex

Strada Nerva Traian, nr. 7, bl. M66
sc. A, ap. 20, sector 3, Bucuresti

Tel: 021.327.20.61
Mobil: 0740.338.705
0746.227.896
0726.881.491