Presedintele Traian Basescu a participat ieri la lansarea oficiala a campaniei nationale de strangere de fonduri pentru ajutorarea populatiei afectate de cataclismul care a lovit Asia de Sud-Est, campanie initiata de compania McDonald’s Romania, sub patronajul presedintelui Romaniei si intitulata “Un Tsunami pe care-l putem opri“. Presedintele a fost primul care a dat 10 milioane de lei, bani pe care i-a introdus in urna instalata in restaurantul McDonald’s Unirea din Capitala. Exemplul presedintelui a fost urmat imediat de mai de multi tineri aflati in restaurant.
Lansarea campaniei a fost facuta de directorul general McDonald’s Romania, Marian Alecu, in prezenta ambasadorilor la Bucuresti din tarile afectate. Alecu a spus ca mobilul campaniei este unul singur, solidaritatea umana.
La randul sau, presedintele Basescu a facut un apel la toti romanii cu posibilitati, la companii si la cei care pot contribui in acest scop sa doneze orice suma pentru alinarea suferintelor victimelor dezastrului natural din Asia. “Cred ca este un moment in care putem arata ca cea mai importanta valoare a planetei e omul“, a spus Basescu. Presedintele a semnat apoi in cartea deschisa cu acest prilej urmatoarele randuri: “Tsunami ne invata, dar ne si obliga la solidaritate intre oameni“.