Cautare

59 de rezultate pentru "tsunami" (3.44 secunde)
Unii mari pana mai ieri incearca azi sa supravietuiasca tsunami-ului care i-a lovit de nicaieri. Acesti oameni nu pricep ce s-a intamplat si mai ales de ce lor.
Neintelegerile dintre sindicatul “Farul” si AFDJ Galati provoaca valuri puternice.
Tsunami-ul financiar care a lovit trustul Realitatea-Catavencu, in urma deciziilor luate de multimiliardarul Sorin Ovidiu Vantu, se propaga in media romaneasca.
Piata Tiananmen, razboiul din Bosnia, retrocedarea Hong Kong-ului, atacurile teroriste din 11 Septembrie 2001 si razboiul impotriva terorismului din Afganistan, invadarea Irakului in 2003, tsunami-ul devastator din Asia, atentatele cu bomba din Londra in iulie 2005, procesul si executia lui Saddam Hussein, macelul de la universitatea Virginia Tech, asasinarea lui Benazir Bhutto, alegerile din Kenya si Zimbabwe, uraganul care a devastat Myanmar, cutremurul din China si cursa electorala americana din 2008.
Un seism puternic cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara momentului a lovit vineri coasta de nord-est a Japoniei, zdruncinand cladiri in capitala Tokio si provocand raniti, cel putin un incendiu si un tsunami de patru metri, a anuntat postul de televiziune NHK.
News.cocrect.com informeaza: Catastrofa din Japonia afecteaza economia din intreaga lume Dezastrul natural din Japonia a adus odata cu el o catastrofa economica.
Intr-o lume globalizata se va produce un veritabil tsunami, care va lovi naprasnic Romania. Afectand viata milioanelor de oameni. Creand uriase probleme guvernantilor.
Inseamna ca primele lovite de tsunami vor fi institutiile financiare ale statului elen. Bancile grecesti, care au intrat masiv si in Romania, detin o cota de piata de circa 20 la suta.
ECONOMICA.net informeaza: Unda de soc provocata de Brexit a ajuns si pe Wall Street. Fed este gata sa furnizeze lichiditati in caz de presiuni pe piata.
Clientii rezidentiali si juridici ai Romtelecom vor putea efectua de sambata (19 martie) apeluri fara costuri catre numere de fix sau mobil din Japonia, operatorul luand aceasta decizie dupa seismul si valurile tsunami care au lovit arhipelagul.
Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii (introducere) Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii, Nu-mi pasa ce spun calendarele mayase si aztece Nici ce declama toti prezicatorii si guru Dragostea mea nu tine cont de religii si secole, Ea strabate lumea de la un capat la altul De sine statatoare si pe deplin razbatoare Nu-i pasa de revolutii, razboaie si armistitii Nici macar de eruptii, tsunami sau cataclisme Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii, N-am adunat provizii si nici ghiduri de supravietuire, N-am sapat tuneluri, n-am planurile nu stiu caror catacombe, Iubirea mea nu trebuie sa iasa la suprafata pentru a supravietui, Ea traieste in tine si in mine, Ea respira in tine si in mine Oriunde ne-am afla in lume, Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii, Indiferent de fusuri orare si aurore boreale De eclipse de luna sau de soare, Partiale sau totale, de fluxuri si refluxuri de mare Asa se intampla cand sentimentele strabat vremurile Fara sa ne pese de minus si plus infinit Dragostea noastra sta intr-un singur punct.
Desi a fost reparat de imparatii Licinius, Iulian Apostatul si Valens, orasul va suferi distrugeri mari in timpul migratiilor din secolele V-VI (este mentionata si o mare inundatie provocata de un tsunami in secolul al VI-lea) si va decadea treptat.
In 2007, volumul sau de poeme Tsunami, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. xxx L-am cunoscut pe Dan Mircea Cipariu la cenaclul Sagetatorul, unde l-am avut amandoi indrumator poetic pe prof.
Seismul de la Tohoku, care, impreuna cu valul seismic tsunami care i-a urmat, a provocat moartea a 19.000 de oameni si a devastat centrala nucleara japoneza de la Fukushima, era de magnitudine 9, in timp ce seismele de referinta din regiune nu depaseau 7,3 grade, noteaza autorul articolului, citand constatarile specialistilor.
Sa ne amintim cateva dintre reactiile vazute la japonezi in urma tsunamiului devastator din martie 2011 si sa ne intrebam oare cum ar fi stat lucrurile daca un asemenea cutremur si tsunami ar fi devastat o regiune a Romaniei.
Un adevarat tsunami va lovi in lunile urmatoare clasa politica romaneasca Iar principalii vizati de valul de dosare penale care vor fi instrumentate de catre procurorii anticoruptie sunt in special cei din administratia locala, in frunte cu asa-numitii "baroni".
Fenomenul de SUPERLUNA, in cadrul caruia astrul ceresc are un aspect iesit din comun, este adeseori asociat in credinta populara cu stigmatul unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundatii, taifunuri si cicloane.
Potrivit informatiei publicata de presa internationala si citata de site-ul Romania TV, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma catre toate guvernele lumii sa inceapa pregatirile pentru a preintampina haosul generat de un tsunami solar.
Din pacate, informatiile in legatura cu intensitatea acestora nu sunt disponibile decat la o data ulterioara. Acestea sunt obtinut de o geamandura de tsunami care pluteste la 1,5 milioane de kilometri distanta de Pamant.
Specialistii cred ca orasul a fost scufundat dupa ce un tsunami din secolul al IV-lea a lovit nordul Africii. Acelasi dezastru natural a distrus si o mare parte din orasul antic Alexandria din Egipt si a lovit si insula greceasca Creta.
google-analytics.com