www.mondonews.ro informeaza: Cercetatorii NASA au dat un avertisment cutremurator. Potrivit rapoartelor emise de specialisti, Pamantul este amenintat de o mega furtuna solara, care va face ravagii pe planeta noastra, in conditiile in care retelele de telecomunicatii si electricitate vor fi instant afectate, situatie devastatoare pentru omenire.
Potrivit informatiei publicata de presa internationala si citata de site-ul Romania TV, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma catre toate guvernele lumii sa inceapa pregatirile pentru a preintampina haosul generat de un tsunami solar.
Desi cercetatorii NASA spun ca nu se stie cu exactitate cand se va produce aceasta furtuna solara extrem de puternica, acestia avertizeaza ca acest lucru este iminent. Iar cand se va intampla nenorocirea, retelele de electricitate vor fi in mare pericol. Practic intreaga infrastructura mondiala va fi devastata, de la electricitate la telecomunicatii, internet, transporturi aeriene si orice alt sistem care se bazeaza pe electricitate.
Cea mai puternica furtuna solara din istoria omenirii

Cea mai puternica furtuna solara din istoria omenirii a avut loc in 1859, cand aurorele boreale au fost vazute in intreaga lume. Daca o furtuna de amploarea celei de atunci ar lovi acum Terra, ar costa economia mondiala 2.000 de miliarde de dolari si ar cauza pagube de o amploare deosebita. infricosator este faptul ca oamenii de stiinta spun ca scenariul poate deveni realitate.


Cea mai puternica furtuna solara din ultimii 150 de ani

NASA a dezvaluit, in luna iulie a acestui an, ca o puternica furtuna solara, care a trecut in 2012 la mica distanta de Terra, avea potentialul de a perturba toate circuitele electrice terestre si ar fi putut trimite civilizatia contemporana in secolul al XVIII-lea.
Furtuna solara, care s-a produs pe 23 iulie 2012, cea mai puternica din ultimii 150 de ani, a "ratat" cu putin planeta noastra, potrivit unui comunicat al Agentiei spatiale americane, publicat pe site-ul acesteia, miercuri.
"Daca eruptia solara ar fi avut loc cu o saptamana mai devreme, Terra s-ar fi aflat in primul rand in fata furtunii", a precizat Daniel Baker, profesor la Universitatea Colorado.