Cautare

107 de rezultate pentru "tractoru cetate" (2.67 secunde)
"Am primit cateva oferte de a juca la Cetate sau la Albota in judetul Arges, dar noi am vrea tot la Craiova.
- restaurare podul mare si Podul cu Nuci, restuarare alei pietonale, retenție ape meteorice - canalizare pluviala alei, irigații (sistem simplu cu aspensoare), alimentare cu apa si canalizare, toalete - inlocuire stalpi iluminat , restaurare, relocare stalpi iluminat originali, curațire grafitti Cetate - restaurare izvor Eminescu, restaurare izvor Sissi Stefanidi, restaurare Grota, propunere semnalistica.
Evenimentul, organizat in colaborare cu Moving Sounds Events si "Fundatia Arta in cetate", va avea loc luni, 18 februarie 2013, ora 13:00, la la Sala de expozitii Constantin Brancusi a Palatului parlamentui, intrarea din strada Izvor.
Bland si smerit, Iisus a intrat in cetate pe manzul asinei. Acum, peste veacuri, pelerinii refac, pe jos, drumul triumfal, cu tristetea care premerge Patimile Domnului, dar si cu bucuria care prevesteste Invierea Sa, mai spune parintele Stoica.
Puterea a fost mereu obsedata de ideea ca toate drumurile sa duca la Roma pentru a permite legiunilor sa ajunga cat mai repede aici cand era nevoie, sa faciliteze deplasarea lor de la o cetate la alta, a carelor cu produse si a curierilor.
Intr-un cadru de legenda, langa o cetate in care s-a scris istorie, la Capidava, poti sa traiesti ca un adevarat dac!
Dezvaluiri incredibile ale unui barbat care a participat la sapaturi In anii 1940-1950, la Argedava, judetul Giurgiu, unde s-a stabilit ca a fost prima cetate de scaun a lui Burebista, inainte de a unifica toate triburile dacilor, arheologii au descoperit nu mai putin de 80 de schelete uriase, de umanoizi de 4-5 metri inaltime.
Inaccesibilitatea locului a facut in antichitate din ea o mare fortareata, fiind a doua cetate importanta dupa Tomis. In aceea perioada se numea Tirisis.
Si spre asta imi doresc sa indreptam orasul nostru, Romania, in general. Pentru ca, daca e bine in cetate, si oamenilor cetatii le e bine.
asezata intre blandele coline ale Bucovinei, la 12 km spre miazanoapte fata de fosta resedinta a lui Stefan cel Mare si Sfant si a mitropolitilor Moldovei, manastirea Dragomirna se inalta ca un arbore in timp, intre ziduri de Manastirea Dragomirna cetate ..
Lycurgus Lycurgus a intrat in istorie drept omul care a transformat orasul-cetate Sparta intr-una dintre cele mai temute puteri militare ale lumii antice.
De la pasalac turcesc la cetate imperiala Timisoara a fost transformata intr-un oras musulman, cu 8 moschei. Crestinii au fost alungati in mahalale, iar clopotele bisericilor au fost aruncate in tarana.
Adica o proba a drepturilor istorice pe care romanii le au in Transilvania a fost ingropata dar, in acelasi timp, s-au investit o multime de bani pentru restaurarea cetatii habsburgice din inima Alba Iuliei, cetate impanzita cu statuile de bronz ale asupritorilor habsburgi si unde o garda de parada austriaca se ocupa de promovarea turistica a cetatii.
El a vizitat fosta cetate maya de la Chichen-Itza, construita in anul 800 d.H., considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.
Poetul, care si-a castigat drept de cetate in epoca de aur a literaturii latine, in care traiesc si creeaza Virgiliu, Horatiu, Propertiu, Tibul, evocat in scrierile cronicarilor din secolele XVII-XVIII, este asociat cu nasterea constiintei originii latine a romanilor, intr-o prima etapa iar, mai apoi, din secolul al XIX-lea, cu afirmarea constiintei nationale.
Etnologul Romulus Vulcanescu sustine ca Dochia, fiica regelui Decebal, a inaintat in fruntea unei ostiri spre Sarmizegetusa, in ajutorul tatalui ei asediat in cetate.
Catacombele cu proprietati miraculoase, exploatate de Mircea cel Batran si de cavalerii templieri Dupa cucerirea Daciei de armatele lui Traian, drumurile romane care legau Durostorum (cetate situata pe malul drept al Danubiului) de Campia Dunarii treceau prin Calarasi.
Dupa ce mormantul a fost pecetluit, femeile mironosite s-au intors in cetate, insa numai Maria Magdalena si Fecioara Maria au ramas langa mormant pana seara tarziu.
Ex-URSS se intindea spre Vest numai pana in dreptul Hotinului, glorioasa cetate a marelui, legendarului nostru Stefan cel Mare. Pai el, si Alexandru cel Bun, 1400-1432, s.
• Ruinele scufundate de langa Azore, de fapt o Cetate realizata prin sapare intr-un mic con vulcanic, actualmente scufundat, dar deasupra apei in perioada glaciatiunii.
google-analytics.com