In cadrul targului mestesugarilor de la MTR, care a avut loc recent, am gasit un stand deosebit, al Taberei Danais Capidava . Intr-un cadru de legenda, langa o cetate in care s-a scris istorie, la Capidava, poti sa traiesti ca un adevarat dac! Intoarce-te in timp, imbraca costumul dacilor, invata sa folosesti sica, falxul, lancea, arcul, lancea si antreneaza-te in lupta! Invata sa folosesti lutul pentru a obtine vase din ceramica si faureste propria arma din fier sau lemn. Pe malul Dunarii, in Tabara Danais Capidava descoperi istoria dacilor. Tabara Danais dispune de 20 de locuri de cazare. Mai multe detalii afli pe site-ul www.danais.ro. Danais urmareste rpotejarea artefactelor, promovarea siturilor arheologice, a culturii si istoriei Romaniei.
Inscrieri la: [email protected] sau la nr. de telefon: 0724033693.
Facebook.com/Danais.Capidava
Traieste ca un dac!

La standul lor de la MTR puteai achizitiona: rochii din in in stil dacic - la 200 RON, replici dupa monede in plastic - la 5 RON, pandantive cu simboluri dacice - la 15 RON, replici in lemn dupa sica - arma dacica, replica din fier pentru falx si sica, magneti - la 5 si la 3 RON, semn de carte - la 3 RON, genti din piele - la 165 RON, tricouri din bumbac inscriptionate cu numele site-ului acestei tabere - la 25 RON, calendare pe 2014 - la 20 RON, inele din cupru cu sticla de murano - la 25 RON.
"Toate obiectele pe care le gasiti la noi sunt hand-made! Cele mai cautate sunt amuletele cu simboluri dacice si cele din lemn, la 30 RON", ne-a spus una dintre expozantele standului.
Inedit a fost atelierul de fierarie amenajat ad-hoc in curtea MTR, unde toti curiosii au venit sa vada cum se fac armele.
Fetele de la standul Taberei Capidava erau toate imbracate in rochii din in, in stil dacic..
Iata numele celor care se ocupa de aceasta Tabara Capidava:
Octavian Manu - Presedintele Asociatiei Romania - Dacia Casa Noastra
Adela Mitu - Coordonator Relaii Publice si Promovare
Ozana Cozma - Ceramica
Cristina Chirculescu - Pielarie
Sheila Ablamit - Vicepresedintele Asociatiei Romania - Dacia Casa Noastra.