Cautare

107 de rezultate pentru "tractoru cetate" (2.81 secunde)
O cetate literara bogata scoate pe creneluri personaje care-s mai cunoscute decat Eminescu, iar trecerea Elenei Udrea prin Aeroportul Otopeni face inghesuiala la strapontine pentru a prinde cel mai bun loc de unde se vede.
(Pucara inseamna "cetate" in limba quechua; acest avion a fost folosit pe scara larga in timpul razboiului din Insulele Falkland.) Aeronavele puteau atinge o viteza de 400-500, dar OZN-ul a fost mult mai rapid, avand cel putin 1.000 km/h pe ora.
La negocieri, delegatia guvernului Romaniei a propus ca Silistra - cetate de pe Dunare, care apartinuse Tarii Romanesti inca din secolul al XIV -lea, precum si orasele Cavarna si Balcic, de la Marea Neagra, sa ramana Romaniei.
In alta zi am plecat pe munte, in Kastro, care e considerata a fi o adevarata cetate spirituala a celor din insula.
Romanii construiesc o cetate in anul 29 d.Hr. pe locul unei asezari tracice mai vechi ce si-a pastrat numele de Durostorum sau Dorostorum.
Hr a puternicului oras Nicopolis, o cetate activa, foarte populata si care indeplinea un important rol comercial si cultural in regiune, Corfu a intrat oarecum intr-un con de umbra si, timp de aproape un mileniu, a fost lasata in pace de mai toata lumea.
Denumirea vine de la termenul polis care inseamna cetate in greaca si vragi, adica cetatea vracilor, a vrajitorilor. Zamolxis, unicul zeu al dacilor care a locuit aici, ar fi folosit pestera pentru a putea ajunge la cetatea dacica Sarmizegetusa, prin niste tuneluri secrete, subterane.
Doua sunt motivele pentru care Mantuitorul si-a facut o intrare triumfala in vechea cetate a Ierusalimului, potrivit parintelui Cleopa. A venit Christos la Ierusalim pentru a patimi moarte de cruce de bunavoie pentru mantuirea lumii.
Catacombele cu proprietati miraculoase, exploatate de Mircea cel Batran si de cavalerii templieri Dupa cucerirea Daciei de armatele lui Traian, drumurile romane care legau Durostorum (cetate situata pe malul drept al Danubiului) de Campia Dunarii treceau prin Calarasi.
xxx Marionetele si actorii independeti le dau intalnire tuturor copiilor La Cetate, cu spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante.
Ziduri puternice de cetate s-au inaltat si, peste ele, odaile cu tavan jos, pline de aerul sarat si de lumina verde-albastra, turnul visat intai altfel si apoi ascutit in gluga de minaret, ca sa se potriveasca parca dorintei musulmanilor de aici, care-i zic Reginei Maria, Sultana, si mai ales prispele cu troite bizantine, scaune de piatra venetieine, stalpi dalmatini si ulcioare si vase mari de flori, clasice.
Pe site-ul Visit Dobrogea poate fi citit un articol interesant despre un important tezaur de sculpturi de la vechea cetate Tomis.
Ironia face ca, dupa acest episod, PSD sa intre in cea mai crancena perioada totalitara, unde nici macar comunista democratie interna de partid nu mai are drept de cetate.
Cancerul apare pe un organism care este ca o cetate care nu mai are turnurile de aparare, nu mai are gardienii pusi ca sa vada in zare ce navaliri sunt.
Nu spun prin asta ca ar trebui sa ne dezinteresam de ce se intimpla in cetate, doar ca ar fi de dorit sa urmarim bicisnicul spectacol non - stop al partidelor, implicit al mediilor patriei (cu precadere al celor audio - vizuale) cu mai multa detasare.
Dupa ce ca au facut greva timp de 90 de minute in partida cu Cetate Suceava, in care s-au jurat sa nu puna piciorul pe minge, poreclitii fotbalisti de la FC Botosani au mai pus de o greva si saptamina trecuta, cind nu s-au prezentat la antrenamente, fiindca nu li s-au dat o prima de joc pentru o victorie chinuita si obtinuta mai mult de arbitru decit de ei.
Pentru ca era amabil cu toata lumea, atent si cu judecata dreapta, oamenii din Cetate l-au ales conducatorul lor. Vorbea cu ei pe strada, le asculta pasurile cu rabdare, mergea la expozitii, la teatru, era prieten cu scriitorii, cu artistii, cu ziaristii si avea dusmani putini.
Domnia sa e asemenea unui comandant de cetate asediata din care o sterg la dusman rand pe rand ostenii aparatori.
Noroc cu muntii si codrii (frate cu romanul - nu-i asa?), care au reprezentat de multe ori zidurile de cetate care au aparat valorile autohtone.
Ciudatenia este ca aceasta cetate din Muntii Orastiei a fost descoperita abia in secolul al XX-lea. Placile sunt analizate de marii istorici ai vremii, respectiv Alexandru Xenopol si Dimitrie Onciul.
google-analytics.com