Cautare

295 de rezultate pentru "tarife" (3.86 secunde)
Acest management s-a tradus prin perceperea unor tarife exagerate la unitatile de cazare de pe litoral, tarife care au crescut exponential in decursul mai multor sezoane estivale, fapt ce a determinat atingerea pragului superior al preturilor la cazare, dincolo de care litoralul mioritic a devenit din ce in ce mai lipsit de atractivitate, comparativ cu cel bulgaresc, turcesc, grecesc, precum si cu alte destinatii de vacanta din Europa aflate in concurenta directa cu statiunile romanesti.
"Intentia practicarii unor astfel de tarife era aceea de a nu se descuraja agricultura", a adaugat Marian Popescu. Dezavantajul practicarii acestor tarife consta insa in faptul ca investitorii erau tentati sa declare un pret de achizitie mai mic decat cel real (taxa platita depindea si de valoarea terenului).
Acesta a recunoscut insa ca nu stie daca ANRE va fi de acord cu majorarea de tarife. ... Exista optiunea ca aceste costuri sa fie incluse in tarife, dar e o discutie lunga in care sunt implicati toti 'jucatorii', privatizati sau neprivatizati.
Guvernul a aprobat la ultima sedinta un proiect de ordonanta care prevede renuntarea la pretul national de referinta al energiei termice si introduce tarife locale de referinta, diferite de la o localitate la alta.
Sfarsitul sezonului estival si venirea toamnei aduce tarife mai mici in turism, in special pentru persoanele cu venituri modeste.
Oficialii INS considera ca "o estimare credibila a ratei inflatiei in lunile urmatoare trebuie sa tina seama de calendarul cresterii acestor tarife". Cum autoritatile amana insa majorarile la aceste tarife, cresterea lina luata in calcul de expertii BNR s-ar putea sa fie una brusca.
Taxe pentru inregistrare - constituire - tarife birou unic - certificat constatator - 30 de lei Taxe locale - taxa judiciara de timbru - judecator delegat - 39 de lei Taxe pentru Monitorul Oficial - 47,25 lei Taxe registru - inmatriculare in RC - 120 de lei - transmitere acte pentru publicare in MO - 10 lei - verificare unicitate sediu - 10 lei - obtinere cod unic de inregistrare - 10 lei - transmitere declaratii catre autoritati - 10 lei Tarife servicii auxiliare - transmitere documente prin posta in tara - 6,55 lei - optional Fond lichidare Legea 85/2006 - 26 de lei ^ 8 lei Fond buletin HG 460/2005 - 6,50 lei ^ 2 lei Rezervare denumire firma - 30 de lei Verificare disponibilitate denumire firma - 10 lei Indrumare completare corecta alte cereri - 4,05 lei Redactare statut/act constitutiv initial/actualizat - 180 lei Dare de data certa pentru actele redactate - 12 lei Indrumare completare cereri inregistrare pe format tipizat - 5,50 lei Indrumare prealabila pentru constituire/modificare - 22 de lei Depunere cerere inregistrare/documentare la Biroul Unic - 12 lei
Printr-un ordin emis recent de catre Autoritatea Veterinara, pensiunile agroturistice, restaurantele, firmele de catering, magazinele alimentare, cantinele, pizzeriile trebuie sa se inregistreze si sa plateasca tarife de la 100 de lei la 500 de lei incepand cu 18 ianuarie.
Astfel, expertii propun tarife de 40 de lei/ora.
Hotararea ar putea astfel intra in vigoare la jumatatea lui iulie, ceea ce ar insemna ca utilizatorii ar putea beneficia de noile tarife in toamna, si nu in vara, asa cum promisese Comisia Europeana atunci cand a propus aceasta reglementare.
Tarife la cazare in varf de sezon mai mici decat in luna mai In privinta turistilor straini, Ciprian Popescu, investitor si specialist in turismul de pe litoral cunoscut in special prin relatiile de colaborare speciale cu celebrul tour-operator international TUI a specificat faptul ca pana la ora actuala s-a inregistrat o crestere cu 10 procente a numarului de vizitatori din alte tari veniti pe litoralul romanesc.
Companiile de telefonie mobila trebuie sa ofere tarife de cel mult 49 de eurocenti pe minut pentru apelurile efectuate si 24 de eurocenti pentru apelurile primite pe telefonul mobil in strainatate, in celelalte tari ale Uniunii Europene.
Astfel, urmand exemplul Federatiei Patronatelor din Turismul Romaneasca care va lansa incepand cu 1 septembrie programul cu preturi reduse " O saptamana la mare", reprezentantii ANTREC vin la randul lor, cu tarife promotionale pentru cazarea in pensiuni agroturistice, din peste 30 de localitati din toata tara.
Facturarea va avea ca baza de calcul noile tarife in euro ce vor fi transformate in lei, la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii.
Potrivit lui Arnaud, ANRE nu a publicat noile tarife, dar ar putea sa le anunte la 1 februarie.
Conditia impusa de ANRCTI este ca, in situatia in care furnizorul acceptor decide sa perceapa utilizatorului anumite tarife, aceste tarife sa fie accesibile.
Tarifele percepute de operatorii mobili pentru terminarea apelurilor in retelele proprii sunt considerate prea mari, oficialul european fiind asteptat sa lanseze spre dezbatere, in aceasta luna, o noua reglementare.Principala problema este in curtea operatorilor de telefonie mobila, ale caror tarife de interconectare sunt considerate prea mari comparativ cu cele ale operatorilor de telefonie fixa.
Noile tarife la gaze si energia electrica se datoreaza cresterii costurilor cu combustibilii, precum si investitiilor pentru conformarea la standardele de mediu si a cheltuielilor suplimentare induse de emisiile poluante cu efect de sera (dioxidul de carbon), ce nu se incadreaza in limitele impuse prin directivele de profil ale Comisiei Europene.
In aceste conditii e normal ca marginea operationala sa se reduca", a declarat vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), Brent Valmar, care este si directorul general al celui mai mare importator auto de pe plan local, Porsche Romania.El a adaugat ca, pe de alta parte, aportul veniturilor din zona de servicii post-vanzare creste."Acestea, pe masura cresterii tarifelor, a tehnicitatii si asa mai departe, vor echilibra pierderea din partea de retail", a spus Valmar.Oficialul APIA a mai adaugat ca in Romania sunt practicate tarife care reprezinta circa 30% din cele de pe pietele auto din vestul Europei, in ceea ce priveste serviciile, si acest lucru limiteaza veniturile celor implicati in comertul cu masini."In Germania, marginea unui dealer care isi face bine treaba este cuprinsa intre 1,5 si 2%, iar la noi este de un pic peste 2%, asta la nivelul anului 2007.
Cum euro este moneda de referinta în economia româneasca, toate preturile produselor si tarifele la servicii se raporteaza la valuta europeana.  Valul de scumpiri La fiecare scumpire a euro, fie si numai temporara, operatorii români percep majorari de tarife, respectiv de preturi la produsele aduse de peste granita, în special la cele din Uniunea Europeana.
google-analytics.com