Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (4.59 secunde)
Muncitorii care au fost in somaj tehnic sunt platiti cu 85% din salariul individual brut, asa cum prevede contractul colectiv de munca.
Pentru ca dupa tine mai vin in somaj cateva zeci sau sute de fosti colegi de munca si sa-ti dai seama ca e vorba de criza aia de care se vorbea pe la inceputul anului, dar pe care n-o vedeai decat in curtea celorlalti.
Într-o conferinta de presa, responsabilii companiei au considerat ca acesta reprezinta "o oaza de liniste", care va trece cu bine criza, rata de profit a gamei de modele din acest proiect low-cost fiind anul trecut aproape de tinta fixata, de 6%. Renault prefera sa trimita muncitorii de la Pitesti in somaj tehnic, platiti cu 85 la suta din salariu, decat sa reduca preturile.
În realitate, angajatorii vor sa scape de povara de a achita catre bugetul consolidat al statului contributii la pensii, la sanatate si somaj.
Personalul aferent celor doua instalatii, aproximativ 24% din totalul angajatilor companiei, a fost trimis in somaj tehnic, conform Contractului Colectiv de Munca.
Deocamdata insa, din lipsa de resurse financiare, fabrica isi cheama din somaj tehnic cei 400 de salariati, pentru ca la 1 martie expira acordul cu sindicatele.
Acum insa trebuie sa aveti in vedere capitalul de munca nou-creat (somerii si cei care sunt in somaj tehnic)", declara recent Ion Radu, managing director al unei companii care organizeaza in fiecare an seminarii cu tema "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor".
60% din salariu inmultit numarul de ani lucrati in societate, echivalentul indemnizatiei de somaj pentru un an si o prima in valoare de 4.000 de dolari.
Pana la sfarsitul lunii mai vor intra in somaj aproximativ o mie de persoane, cumuland disponibilizatii gorjeni din lunile martie si mai.
politica salariala, probleme sau posibile reforme pe piata muncii, politica pensiilor, prestatiile de somaj si planurile pentru a intari protectia sociala a categoriilor defavorizate.
F. Minvest Deva. Propunerile pentru acoperirea cresterii cheltuielilor bugetare se incadreaza in bugetul asigurarilor pentru somaj aprobat pe anul 2009-2010.
potentialul de creditare din Dolj, limitat insa in prezent prin frica de somaj, dar si prin scumpirea creditelor. Categoric, anul 2008 a fost cel mai bun din istoria sistemului bancar din Romania - global, si probabil si pentru judetul Dolj".
Fabrica de textile de la Mangalia, Lumotex, reuseste, deocamdata, sa supravietuiasca si sa nu-si trimita angajatii in somaj, au precizat, pentru "Replica" de Constanta, autoritatile locale.
Fabrica de textile de la Mangalia, Lumotex, reuseste, deocamdata, sa supravietuiasca si sa nu-si trimita angajatii in somaj, au precizat, pentru "Replica" de Constanta, autoritatile locale.
Beneficiarii nostri principali sunt Complexurile Energetice de la Rovinari si Turceni, precum si cel de la Craiova si vor din ce in ce mai putin lignit. Sper sa avem posibilitatile legale ca sa trimitem oamenii in somaj tehnic, daca nu se va mai putea lucra.
Totodata, obligatiile la somaj erau de 21 de milioane de lei, iar in contul bugetului de asigurari de sanatate Societatea Lignitului apare cu un debit de 99 de milioane de lei.
Alte 127 de dosare penale au fost trimise de Fisc organelor abilitate pentru stopaj la sursa (firme care au retinut contributiile angajatilor la pensii, somaj, sanatate, dar nu au platit la timp statului, incadrate tot la evaziune), cu un prejudiciu de 7,7 milioane de lei.
Oamenii nu au primit salariile din luna februarie, dar nu au fost trimisi in somaj tehnic. Protestatarii incearca sa determine AVAS, actionarul principal al Celrom, sa urgenteze acordarea unui ajutor financiar promis de 8,5 milioane euro, pentru reluarea productiei de celuloza si hartie si onorarea comenzilor la export.
Carbunele Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) nu mai are cautare, motiv pentru care conducerea societatii, sindicatele si Ministerul Economiei au hotarat ca productia sa fie oprita o luna, iar ortacii sa intre in somaj tehnic.
"Vor fi disponibilizati 600 de angajati ai SNLO si vor primi plati compensatorii de 29.000 de lei de persoana, se vor acorda venituri complementare de la nivelul ajutorului de somaj pana la ajungerea la nivelul salariului mediu pe economie, pe o perioada cuprinsa intre 20 si 24 de luni, in functie de vechime.
google-analytics.com