Cautare

6146 de rezultate pentru "procesul intentat ministerului educatiei" (5.16 secunde)
Urmare a deciziei de astazi a Curtii Constitutionale cu privire la angajarea raspunderii Guvernului in Parlament, asupra Legii Educatiei Nationale, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, face urmatoarele precizari:
In deplinul dispret al Parlamentului si al Constitutiei (asta nu mai este o premiera) - pentru c-a refuzat sa accepte o decizie a CCR cu privire la conflictul institutional sesizat de Senat - Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei.
legea educatiei in foma ceruta de UDMR, reexaminarea legii pensiilor, legea salarizarii unitare a bugetarilor prin care salariile bugetarilor sa ramana taiate cu 25% si in 2011, legea bugetului de stat.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis sesizarea premierului Emil Boc de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala si a decis ca acesta poate fi transat prin continuarea procedurii de asumare pe Legea educatiei. ... Tot atunci, Senatul are pe ordinea de zi dezbaterea Legii educatiei.
Intrebat despre motiunea de cenzura depusa dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea educatiei, in conditiile in care parlamentarii PNL si-au retras semnaturile, Ponta a raspuns:
Aceasta poate fi si explicatia pentru obstinenta cu care s-au cramponat ministrii veniti de aiurea de legea educatiei nationale pe care au reusit sa o transforme in legea educatiei locale prin prevederile discriminatorii de invatare in limba materna chiar fata de romanii de alte etnii, sau in legea educatiei personale prin teroarea politica ce se va instala in scoli si universitati odata cu intrarea in vigoare a acestei controversate legi datorita transformarii personalului de conducere si poate a corpului didactic din scoala romaneasca in agenti electorali ai actualei puteri."
Intr-o prima decizie pe tema Legii Educatiei, Curtea Constitutionala a limitat acest drept al Guvernului in cazuri de urgenta legislativa. ... "Daca Legea Educatiei nu e adoptata asa cum vrem noi, iesim de la guvernare", a spus UDMR-ul suparat.
Membrii Comisiei juridice propusesera, prin amendamente adoptate in comisie, ca nu pot adoptate prin ordonante unele acte normative pe care Ministerul Educatiei a vrut sa le emita in domeniul cercetarii, respectiv ordonante prin care sa se modifice Legea 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, respectiv Legea 287/2004 a consortiilor universitare si a Ordonantei de urgenta 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei.
Si cu Legea Educatiei, si cu noul Cod al Muncii, si cu mersul Justitiei. ... Codurile, mica reforma a justitiei, legea educatiei. S-a incercat trecerea legii educatiei prin Parlament.
Multiplicarea a fost generata de divizarea Ministerelor Finantelor, Economiei, Internelor, Educatiei, Mediului.
Banii care vor fi alocati Educatiei prin a doua rectificare de buget ar putea creste deficitul bugetar cu inca 2% din PIB.
In urma cu ceva timp, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului anunta ca va atribui companiei Romtelecom, printr-o hotarare de guvern, instalarea de internet in scoli. ... Ministerul Educatiei se face vinovat, daca este luata in considerare doar propunerea lor.
Iar introducerea in Legea educatiei a programului "Saptamana altfel" s-a vrut a fi, probabil, rampa de relansare spre recuperarea unor intarzieri de catre generatiile care vin din urma.
Am fost sesizat cu faptul ca, chiar daca, in cei zece ani de invatamant obligatoriu, elevii din Romania au destul de multe ore alocate educatiei tehnologice, civice ba chiar si educatiei antreprenoriale, acest tip de educatie nonformala / informala este aproape inexistenta, poate cu exceptia claselor primare.
Conform datelor oficiale, Romania aloca educatiei un buget de doar 3,7% din PIB, in timp ce media in Europa de Est este de 4,7%, iar media Uniunii Europene urca pana la 5,4 procente.
Cristi Selaru) Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a centralizat situatia preliminara a optiunilor exprimate de elevi sau de parintii/reprezentantii legali ai acestora privind participarea la ora de religie, in conformitate cu prevederile Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. ... (2), teza intai din Legea Educatiei Nationale nr.
500 de scoli au fost selectate de Ministerul Educatiei, iar Ministerul Dezvoltarii, din doua surse de finantare, fonduri europene si Programul National de Dezvoltare Locala, a lansat acest program.
Evenimentul cultural-stiintific va fi sustinut financiar si logistic de parteneri cu activitati in sfera educatiei, dezvoltarii regionale si protectiei mediului (Ministerul Educatiei si Cercetarii, Society for Urban Ecology - South Eastern Europe Chapter, International Geographical Union, Asociatia Universitur, Cercul Militar National, EcoNat, Wirtschaft, Casa Studentilor Bucuresti), dar si de parteneri din sfera mediului de afaceri (Intergraph Computers Services, Multidimension SRL).
Peste 3 milioane de elevi si prescolari incep anul scolar 2016-2017 Peste 3 milioane de elevi si prescolari incep luni, 12 septembrie, semestrul I al anului scolar 2016-2017, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei, Mircea Dumitru.
Presa vasluiana face o legatura interesanta intre epurarea directorilor PSD si o declaratie a domnului ministru al educatiei, Mircea Dumitru, care, pe 1 septembrie, argumenta necesitatea reprofesionalizarii managementului scolar.
google-analytics.com