Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (3.48 secunde)
Mai mult, la bursa londoneza, pretul barilului de petrol s-a diminuat cu 2,29 de dolari, ajungand la 37,38 de dolari pentru un baril.
“In privinta dosarelor de executare silita s-au purtat negocieri cu conducerea SNP Petrom si ar fi urmat sa procesam pentru ei petrol contra acestor datorii.
Granulele s-au scumpitcu pana la 75% Pe langa aceasta taxa vamala in plus, si pretul granulelor PET a crescut cu 65-75% ca urmare a cresterii pretului la barilul de petrol.
In opinia secretarului de stat, oleoductul va putea transporta anual intre un minim de 30 si un maxim de 120 de milioane de tone de titei, in timp ce media anuala este de 60 de milioane de tone de petrol transportat.
In opinia lui, cresterea pretului titeiului este una structurala, de durata si este cauzata atat de scaderea rezervelor mondiale de petrol, cat si de cresterea cererii pe pietele internationale.
In opinia lui, cresterea pretului titeiului este una structurala, de durata si este cauzata atat de scaderea rezervelor mondiale de petrol, cat si de cresterea cererii pe pietele internationale.
Rafinaria mai are in prezent titei doar pentru o jumatate de zi si incearca sa convinga furnizorul Glencore sa ii mai dea petrol pentru inca o zi, ne-a declarat directorul general al Rafo, Paul Ivascu.
Rafinaria din Onesti a mai fost inchisa din lipsa de petrol cu 6 ani in urma, iar repornirea nu s-a facut decat doi ani mai tarziu.
In cadrul acestor strategii de exploatare a unor mari zacaminte, altele decat cele din Federatia Rusa sau din zona Golfului Persic, Romania, prin intermediul societatilor sale de distributie de gaze si petrol, devine o veriga de legatura foarte importanta intre Asia, Orient si terminalele din Europa.
Partenerul extern va suporta plata garantiei importului de petrol in vama, iar din banii primiti din procesarea titeiului importat urmeaza ca Rafo sa-si plateasca datoriile curente la electricitate si gaze naturale, precum si salariile muncitorilor.
Administratia americana pentru informatii energetice a informat recent ca rezervele de petrol ale SUA s-au diminuat cu trei milioane de barili, pana la 330,8 milioane de barili.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va contribui la constituirea capitalului social initial al Fondului “Proprietatea“ cu actiuni detinute la peste 80 de societati comerciale rentabile din portofoliul sau, printre care se numara Societatea Nationala de Petrol si Gaze Petrogaz Bucuresti SA, SC World Trade Center SA, SC Alro Slatina SA.
Desi un euro slab ar trebui sa duca la ieftinirea utilitatilor, unde o mare parte din materia prima este importata (gaze, petrol si energie electrica), lipsa unui comportament economic adecvat isi spun cuvantul.
„Rezerve noi de petrol ar putea fi disponibile peste doi ani. Consider ca pretul petrolului va ramane in jur de 60 de dolari pe baril in aceasta etapa a evolutiei ciclice“, a afirmat Walter.
Explozie a pretului la benzina Lucrurile par stabilite si in privinta accizelor, unde o eventuala scadere la produsele petroliere ca urmare a scumpirii petrolului este exclusa. Reducerea accizelor este impusa de cresterea alerta a pretului barilului de petrol.
Proprietarul Petrom vinde din titeiul nostru strainilor, in timp ce benzina romaneasca este prelucrata din petrol adus de peste granita.
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca ia in calcul o eventuala compensare a cresterilor de pret la petrol prin subventionarea incalzirii locuintelor.
Ceea ce este interesant este ca nimeni, adica nici autoritatile, nici Petrom, nu mai aduca vorba despre faptul ca Romania are destule resurse de petrol care sa acopere 50% din necesar si doar cealalta jumatate se importa.
Acesta spunea in cadrul unei emisiuni televizate ca, in conditiile in care companiile petroliere nu vor intelege sa practice preturi moderate, statul ar putea lua o serie de masuri, printre care si impunerea unei taxe foarte mari pe operatiunile portuare care privesc importul si exportul de petrol.
Cele mai bine platite industrii vor fi petrol si gaze, tutun, banci, intermedieri financiare, transporturi aeriene, tehnologia informatiei, produse farmaceutice.
google-analytics.com