Cautare

5535 de rezultate pentru "munca" (2.79 secunde)
Un numar de sapte societati care-si desfasoara activitatea in judetul Galati a primit interdictie din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) pentru a desfasura anumite activitati, ca urmare a neregulilor privind protectia muncii constatate in timpul controalelor.
Foarte multi folosesc munca la gri, o noua practica preferata de angajatori, care le platesc angajatilor salariile, dar refuza sa le achite obligatiile la bugetele statului.
Astfel, analiza mentionata releva faptul ca se face un tapaj enorm pe seama pericolelor migratiei, in timp ce economiile statelor respective sufera de lipsa cronica a fortei de munca calificate.
Astfel, analiza mentionata releva faptul ca se face un tapaj enorm pe seama pericolelor migratiei, in timp ce economiile statelor respective sufera de lipsa cronica a fortei de munca calificate.
Desi, din diverse motive, rata somajului din Dolj a cunoscut în ultima perioada o usoara crestere, comparativ cu lunile trecute, pâna pe 30 noiembrie au fost încadrate în munca peste 17.000 de persoane.
Costul orar al fortei de munca suportat de angajatorii din Romania a crescut in trimestru IV 2007 cu 8,18%, in forma ajustata,dupa numarul de zile lucratoare, fata de trimestrul precedent si cu 19,22% comparativ cu ultimul trimestru din 2006, conform datelor publicate luni de Institutul national de Statistica (INS).
Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici, doljenii au la dispozitie în prezent peste 1.400 de locuri de munca, în diverse domenii si pentru diferite stadii de pregatire.
Deoarece noul pachet salarial intrat in vigoare de la 1 ianuarie, cuprinzand majorari salariale sau acordarea unui anumit numar de salarii in momentul pensionarii sau al producerii unor accidente de munca, nu a fost inregistrat la Directia de Munca, acordarea acestor drepturi este la latitudinea administratiei.
Procesul intentat Directiei de Munca de catre ArcelorMittal Galati, prin care se solicita anularea actului administrativ prin care institutia a refuzat inregistrarea actului aditional care prevedea prelungirea valabilitatii CCM de la Combinat pana la 31 decembrie 2008, va avea azi un prim termen, care se anunta a fi unul fierbinte, in conditiile in care Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS) a depus saptamana trecuta, la Tribunal, cerere de interventie in proces.
Sindicalistii de la Forum si de la Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS) au anuntat ca vor inregistra in cursul zilei de azi conflictul de interese la Directia de Munca deoarece conducerea Combinatului nu a initat negocierea prevederilor noului Contract Colectiv de Munca (CCM), asa cum au solicitat cele doua sindicate.
250 de cetateni din Bangladesh vor munci in industria confectiilor in Vrancea, Serviciul pentru Straini Galati fiind in curs de a le emite permisele de munca.
Desi corespundeti cerintelor unui loc de munca, puteti rata sansa de a fi chemat la interviu numai pentru ca nu ati interpretat corect solicitarile angajatorului. Pentru ca sunt foarte scurte, anunturile pentru un loc de munca nu intra în detalii cu privire la cerintele angajatorului în legatura cu jobul.
Numarul locurilor de munca vacante puse la dispozitia doljenilor prin reteaua Eures este de peste 250. „Meseriile în care sunt oferite aceste locuri de munca vacante sunt, spre exemplu:
Deficitul fortei de munca calificata a dat mare bataie de cap intreprinzatorilor din mediul de afaceri din Galati, aspect care de altfel a fost ilustrat si de Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii in lucrarea "Cartea Alba a IMM-urilor".
Numarul angajatilor din Dolj care acceptau sa primeasca un salariu minim pe economie în cartea de munca, pentru ca la salariu sa primeasca mai multi bani, era, în anii trecuti, destul de mare.
Conditiile necorespunzatoare in care sunt nevoiti sa munceasca cei 200 de angajati ai ArcelorMittal Tubular Products, prezentate saptamana trecuta de liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgistilor (SSM), Gheorghe Tiber, au reprezentat obiectul controlului efectuat luni de catre inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Galati.
Cu toate acestea, în 2008, un singur angajator doljean a fost interesat de aceasta facilitate.Conform legislatiei în vigoare, angajatorii care încadreaza în munca elevi si studenti, pe perioada vacantelor, beneficiaza, pentru fiecare, de un ajutor financiar de 50% din salariul de baza minim brut pe tara, garantat în plata.
Oamenii accepta sa renunte la cartea de munca pentru a-si pastra serviciul. ... Nu mai am carte de munca si voi fi platit pe PFA, dar imi achit singur contributiile", spunea un tanar care astepta la coada la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Dolj pentru a deveni mic intreprinzator.
Directiva prevede sanctionarea angajatorilor de imigranti ilegali in timp ce acestora li se vor oferi conditii legale de munca.
Acestia se considera nedreptatiti si acuza conducerea de modul in care a intocmit listele cu persoanele carora le-a incetat contractul individual de munca. ... La inceput, au fost disponibilizati angajatii care au avut contract de munca pe durata determinata.
google-analytics.com