Cautare

921 de rezultate pentru "meci greaca hotarele" (2.92 secunde)
Le-a obtinut, respectabila organizatie ne-a spus ca in urma cu un an eram ultimii oameni, acum nu mai suntem, pentru ca s-a dezvoltat intre timp, printre altele, criza greaca.
romana, turca, greaca si bulgara si a fost raspandit pe intreg teritoriul DobrogeiProclamatia ii anunta pe locuitorii Dobrogei ca cele mai sfinte si mai scumpe bunuri ale omenirii - viata, onoarea si proprietatea - sunt puse sub scutul noii constitutii.
In urma cu zece ani, Alexandru Dima, directorul GISN, a incheiat un contract de ranfluare cu firma greaca Drossimos Elefterios, aceasta pentru scoaterea din Dunare a navei ucrainene, contract incheiat pentru suma de aproximativ jumatate de milion de dolari.
Firma greaca Empedos SA si-a adjudecat executia lucrarii in urma unei licitatii internationale organizate anul trecut de Ministerul Integrarii Europene, valoarea contractului fiind de 6.029.745 euro, din care co-finantarea Comisiei Europene este de 2.199.651 euro, reprezentind 36,48 %, iar municipiul Satu Mare finanteaza restul de 3.830.094 euro, adica 63,52 %, suma asigurata dintr-un credit bancar de la Reiffeisen Bank.
Dar sunteti voi constienti de disparitia cunostintelor?", intreaba retoric Serres, amintind ca tinerele generatii nu mai au acces la latina, greaca veche ori invatamant literar.
Constructorul care a castigat licitatia a fost firma greaca Proodeftiki. Din cauza schimbarilor in managementul firmei si a diminuarii personalului si a numarului de echipamente de pe santier, grecii au inceput sa traga de timp.
Hackerii au reusit sa introduca o pagina internet pe site-ul CERN, pe care au semnat-o "The Greek Security Team" (echipa greaca de securitate), luând în derâdere securitatea informatica a site-ului si afirmând ca aceia care l-au conceput sunt niste "scolari", au relatat sâmbata cotidienele britanice The Times si The Daily Telegraph, care nu citeaza sursa articolelor lor, precizeaza AFP.
Seful Cosmote Romania Stefanos Theocharopoulos spunea la instalarea sa in functie in urma cu un an ca una dintre prioritatile mandatului sau este identificarea unei solutii care sa permita operatorului furnizarea de servicii de date mobile in conditiile in care compania greaca este singurul jucator de pe piata locala care nu detine o licenta 3G.
Lumea secreta Titan Quest lanseaza Grim Dawn, un RPG inspirat din mitologia greaca. Anarchy Online schimba putin perspectiva MMORPG-urilor, prin Secret World, a carui actiune se desfasoara intr-o lume contemporana macinata de razboi, intre organizatiile secrete.
Caragiale a fost si director de teatru, comentator politic, dar si ziarist roman, de origine greaca. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt:
Dupa studiile liceale la colegiul din Pforta, urmeaza cursurile Universitatilor din Bonn si Leipzig, mai intai la Facultatea de Teologie, apoi la cea de Filologie Clasica, in specialitatea limba si literatura greaca veche, avandu-l ca profesor pe cunoscutul Ritschl.
Stamata Revithi, poreclita Melpomene, dupa muza tragediei in mitologia greaca, a protestat alergand maratonul pe 11 aprilie, a doua zi dupa proba desfasurata de sportivii barbati.
A urmat apoi liceul din Ohrdruf, unde a studiat latina, greaca, literatura, istoria si muzica. In acelasi timp, a invatat, sub supravegherea tatalui sau, manuirea viorii.
Divinitate mitologica asemanatoare lui Eros (zeul iubirii, in mitologia greaca) si Cupidon (sau Amor, zeul roman al dragostei), Dragobete, cunoscut si sub numele de Dragomir, este considerat, in credinta populara romaneasca, fiul Babei Dochia.
In Panteonul romanesc Sant-Ilie este o divinitate a Soarelui si a focului, identificata cu Helios din mitologia greaca si cu Gebeleizis din mitologia geto-daca.
Domnita Ralu, fiica mare a domnitorului, a organizat in 1818 primele reprezentatii de teatru sustinute in limba greaca. Tot Domnita Ralu a poruncit ca pe Podul Mogosoaiei sa fie construit primul teatru bucurestean denumit "Cismeaua Rosie", la care n-avea insa acces oricine.
Cuvantul "Biblie" provine din limba greaca si latina si inseamna "carte"; un nume potrivit, din moment ce Biblia este Cartea - pentru toti oamenii din toate timpurile.
La 1816, carturarul grec Dimitrie Philippide a scris o Istorie a Romaniei si o Geografie a Romaniei in greaca. Multa vreme s-a considerat ca aceste carti au constituit actul de botez al Romaniei, dar medievalistii continua sa descopere si azi mentiuni mai vechi ale unor termeni asemanatori, precum Romaniolia.
Vorbeste fluent 6 limbi straine: italiana, franceza, engleza, germana, latina si greaca. Preotul Wilhelm Danca este un om bun, cu suflet cald si altruist.
Modelul colierului este inspirat din mitologia greaca si reprezinta o varianta stilizata a tridentul lui Poseidon, celebrul simbol al dominatiei si puterii absolute.
google-analytics.com