Cautare

101 de rezultate pentru "matca" (6.53 secunde)
Investitorii intentioneaza sa redeschida serele pentru a cultiva legume si fructe dupa modelul Matca, insa nu exclud nici varianta ca o parte din aceste structuri sa fie folosite pentru cultivarea florilor, activitate care a consacrat Seromgal nu cu mult timp in urma.
Operatorii de transport care efectueaza curse intre Tecuci si Munteni, Movileni, Matca, Cudalbi si celelalte localitati care se invecineaza cu Tecuciul, s-au saturat de conflicte cu piratii.
La inundatiile din 2007 cateva sute de hectare de teren arabil din zona limitrofa comunei Oancea au fost inundate, iar acum proprietarii se vad pusi in situatia de a se confrunta cu acest blestem in fiecare an, daca Prutul isi iese din matca, in urma precipitatilor excesive.
Revenirea lui Ion Cristoiu la vechea matca pare sa fi avut loc la insistentele fostului sau discipol si protejat, Dan Andronic, devenit, anul trecut, actionar la Evenimentul zilei.
Fie ca ma refer la Muntii Rodnei, la pesterile de mare interes speologic intre care Pestera Tausoarelor a devenit tot mai cunoscuta, la turismul balnear de la Sangeorz-Bai, la turismul terapeutic si de agrement de la Baile Figa (Beclean), la turismul literar (sa nu uitam ca in zona aceasta e matca bio-bibliografica a lui Cosbuc si Rebreanu), la creatorii de podoabe populare si continuatorii mestesugurilor traditionale, la turismul pastoral, piscicol sau cinegetic dar si la cel religios-monahal tinand cont de faptul ca doar manastirile ortodoxe sunt aici in numar de 10, concluzia e aceeasi:
Suntem, asadar, o echipa mare si actuala, din care fac parte atat cei care intamplator nu mai sunt, cat si cei traitori, care au apucat sa fie, precum si cei care isi cauta corect matca identitatii prin cultura.
Daca luam in calcul si nivelul de expunere al fotbalului, crescator de la an la an, revenirea lui Mutu este, practic, cea mai exploziva si incarcata de simbolistica intoarcere la matca.
"Eu inca mai sper la o impacare, la o revenire la matca. Sper ca Nicu sa se impace cu ideea ca nu poate sa traiasca singur.
Pe langa miere, harnicele albine ne mai rasfata si cu alte produse apicole de exceptie, cum ar fi polenul crud, pastura si laptisorul de matca pur.
"Am adus miere, polen, fagure, dropsuri pentru tuse, laptisor de matca, siropuri, serbet (la 15 RON) - 10 sortimente din:
Strans lipite de frontierele tarilor-matca aici se mai afla si sate de romani (Albisoara de Mijloc), polonezi si slovaci. Pana in anul 1918 tinutul a facut parte din monarhia dualista Austro-Ungara, iar in perioada interbelica - din Cehoslovacia.
cozonaci, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si dulceata.
Royal Jelly (Laptisor de matca): ajuta la mentinerea apetitului normal, contribuie la metabolismul energetic normal; ajuta la mentinerea vietii sexuale normale;
propolisul brut, tincturile de propolis de concentratii 30% si 50%, extractul de propolis 70%, laptisorul de matca si apilarnil; diversele energizante apicole ce pot contine o parte sau toata gama de produse mai sus mentionate;
ateliere de creatie, targuri de economie sociala, Ziua Portilor Deschise, Esentiala este crearea unei retele de colaborare intre cele sase structure de economie sociala infiintate in cadrul proiectului si alte intreprinderi de economie sociala sub egida MATCA (brand social detinut de catre Asociatia pentru Economie Sociala (AES) si coordonata de "AUR" - A.N.S.R.U).
ateliere de creatie, targuri de economie sociala, Ziua Portilor Deschise, Esentiala este crearea unei retele de colaborare intre cele 6 structuri de economie sociala infiintate in cadrul proiectului si alte intreprinderi de economie sociala sub egida MATCA (brand social detinut de catre Asociatia pentru Economie Sociala (AES) si coordonata de "AUR" - A.N.S.R.U).
laptisor de matca si apilarnil; diverse energizante apicole ; fagure cu miere si capacele de fagure; sirop de catina; otet de mere cu miere;
La standul FagureleCuMiere.ro, s-au vandut foarte bine mierea de mana, de salcam, de coriandru - 19 RON (borcanul mic)m, polenul crud - la 20 RON / 200 ml, bucati de miere direct din fagure, pastura - 60 RON / 100 de grame, amestecuri pentru imunitate si energizante apicole - intre 30 RON - 80 RON (acestea contin polen crud, pastura, laptisor de matca Apilarnil, catina si miere, pastura crema - 100 RON / 220 de grame, miere cu nuca - 20 RON / 375 de grame, polen uscat - 20 RON / 200 de grame, miere de tei, miere de rapita, miere de salcam si miere de floarea-soarelui.
Avem 50 de sortimente de miere, precum laptisor de matca - 100 RON/ 100 de grame, biscuiti cu miere si faina integrala - 8 RON, diverse sortimente de miere intre 13 RON (de rapita, poliflora, floarea-soarelui) - 16 RON (miere de fructe de padure, zmeura, salcam;
laptisor de matca si apilarnil; diverse energizante apicole ce pot contine o parte sau toata gama de produse mai sus mentionate;
google-analytics.com