Dupa ce timp de mai multe zile pesedistii si liberalii au ris pe seama motiunii de cenzura a PD si a faptului ca peledistul Gheorghe Flutur a semnat de doua ori pe listele de sustinere a respectivei motiuni, democratii au iesit la atacat. Mai exact presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, Mircea Toader, a facut public faptul ca doua motiuni de cenzura depuse de PSD in 2006 au fost insotite de liste cu semnaturi duble sau chiar false. De altfel pedistul a spus, la finele saptaminii trecute, ca practica semnaturilor duble a fost utilizata frecvent de PSD.

Liderul democratilor galateni a dezvaluit ca cele doua motiuni de cenzura depuse de Partidul Social Democrat in 2006, "Anti-reforma Sanatatii" din februarie, care s-a bucurat si de sprijinul parlamentarilor PRM, si "Guvernul Tariceanu - Fapte si Minciuni" din iunie, contin numeroase semnaturi duble, dar si semnaturi "contrafacute", precum cea a fostului pesedist Dan Ioan Popescu, in dreptul caruia apare simplu D.I.P.

"In lista cu semnaturile de sustinere a motiunii de cenzura depusa in 20 iunie 2006 de catre grupul parlamentar PSD sint de asemenea semnaturi dublate. Cliveti Minodora, deputat PSD, apare la pozitiile 7 si 80 din tabel. Tot acolo Vasile Aurelia cu Aurelia Vasile apare la 12 si 82. Cum a trecut aceasta motiune si cum a fost primita? De ce nu a fost Bogdan Olteanu foarte atent sa vada ca au semnat de doua ori?", a declarat Mircea Toader.

Flutur, pedepsit la Sf. Asteapta

Pedistul si-a continuat atacul si a aratat ca "pentru Motiunea din 15.02.2006, deputatul Bivolaru Ioan a semnat de doua ori, la pozitia 70 si la pozitia 5. "Intimplator eu am fost coleg cu domnul Bivolaru si stiu ca semnatura orginala e cea de la 70. Ca sa nu mai spun de semnatura lui Dan Ioan Popescu cu DIP".

Una peste alta Mircea Toader considera ca faptul ca cele doua motiuni depuse de PSD anul trecut au intrat in dezbaterea Parlamentului, desi aveau mai multe semnaturi duble, iar cea a Partidului Democrat a fost intoarsa din drum pentru o singura asemenea semnatura, cea a senatorului Gheorghe Flutur, arata ca cei din fruntea Camerei Deputatilor cintaresc diferit doua chestiuni identice.

De altfel Mircea Toader i-a cerut public presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, sa ofere o explicatie cu privire la aceste situatii si a precizat ca pentru semnarea de doua ori a tabelului de sustinere a motiunii de cenzura a PD senatorul Gheorghe Flutur va fi sanctionat cind vor fi sanctionati Cliveti, Bivolaru si DIP.

Democratii au anuntat ca "axa-raului" PSD-PNL face presiuni majore asupra parlamentarilor independenti care au semnat motiunea de cenzura initiata de PD.