Cautare

113 de rezultate pentru "hiv" (4.02 secunde)
Sa nasti 7 copii si sa afli la al optulea ca ai HIV pare ceva greu de crezut acum.
Din colectia de virusi ce colcaie printre muntii de gunoaie care s-au inaltat chiar sub nasul directorului general al Administratiei Portuare nu lipseste nici letalul HIV, responsabil de boala incurabila cunoscuta de toata lumea sub denumirea de SIDA.
- Corespondentul Agentiei nationale de presa Agerpres la Chisinau, Gabriel Apetrii, nu a putut sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, jurnalistul fiind intors de la vama Sculeni din cauza ca nu a prezentat un document care sa ateste ca nu este infectat cu HIV/ SIDA.
Scopul acestei campanii este reducerea cazurilor de HIV/SIDA. " Practic, prin reducerea TVA-ului, prezervativele vor fi mai ieftine si mai accesibile, asadar", sustin initiatorii petitiei.
Si sa va cautati de HIV, hepatita B, hepatita C, o radiografie pulmonara, in asa fel incat sa stiti ca nu aveti SIDA, nu aveti hepatita cronica cu virus hepatic B sau C sau tuberculoza.
Potrivit textului, prin discriminare se intelege orice excludere, deosebire, restrictie sau preferinta pe baza de rasa, etnie, varsta, sex, preferinte sexuale, convingeri, limba, religie, infectare cu HIV, precum si alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii in conditii de egalitate a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Astfel, se introduce o noua circumstanta agravanta, prin care oricarei infractiuni i se va imprima un caracter mai grav in cazul in care savarsirea acesteia a avut drept mobil temeiuri de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, orientare sexuala, opinie, apartenenta politica, convingeri, avere, origine sociala, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA.
Reamintim ca una dintre initiativele legislative se refera la persoanele cu HIV/SIDA, mai exact a nevoii de imbunatatire a protectiei sociale a acestor persoane.
"Ne-au controlat sa vada daca suntem sanatosi in vederea depistarii anumitori boli precum hepatita B si C, sifilis, HIV. Am completat si un chestionar, ne-au intrebat daca suntem homosexuali.
In privinta aspectului social al activitatii primariei, in decursul celor 12 luni au beneficiat de ajutor social 150 de familii nevoiase, peste 60 de persoane muncind in acest sens in folosul comunitatii, in timp ce 250 de persoane cu posibilitati financiare reduse servesc masa zilnic la Cantina Sociala, iar alte 50 au beneficiat de ajutoare de urgenta din partea Consiliului Local Mangalia, in valoare totala de 26.500 de lei pentru procurarea de medicamente, interventii chirurgicale, proteze auditive, ochelari de vedere, copii bolnavi de HIV/SIDA.
Justitia libiana i-a condamnat la moarte, marti, pe cele cinci infirmiere bulgare si pe medicul palestinian acuzati de infectarea deliberata cu virusul HIV a catorva sute de copii libieni.
Debutul a ceea ce o organizatie militantista numea valul din 2007 a 180.000 de romani si bulgari spre Marea Britanie a fost salutat de unii ca o dovada ca invazia va fi mult mai lenta, desi unele informatii vorbeau despre o viitoare sosire a tinerilor infectati cu HIV, a mafiotilor bulgari si a hotilor minori.
Timp de 30 de secunde sirenele autospecialelor aflate in dotarea Inspectoratelor din tara au fost pornite in spririt de solidaritate dupa ce prin pronuntarea sentintei cei sase inculpati au fost condamnati la moarte pentru ca au infectat deliberat cu HIV citeva sute de copii libieni.
Ei dezmint orice responsabilitate si s-au bazat, in apel, pe marturiile unor experti internationali, printre care si descoperitorul virusului HIV, Luc Montagnier, in opinia caruia epidemia a fost declansata de conditiile precare de igiena din spital.
Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice propune, in Raportul sau, dezincriminarea consumului de droguri si a sexului comercial, ca solutii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostitutiei si raspandirii infectiei cu virusul HIV.
Dupa cateva minute, Barack Obama a argumentat ca administratia pe care o conduce a suplimentat fondurile pentru cercetarea in scopul combaterii virusului HIV, sugerand ca este mai mult decat ar fi putut face republicanii.
Fumatul reprezinta cel mai grav factor de risc, ucigand anual peste 6 milioane de oameni la nivel global, mai mult decat HIV/SIDA, tuberculoza si malaria la un loc.
accesul universal la servicii de prevenire si tratament pentru HIV/SIDA; apropierea alesilor de cetateni-accesul la informatia parlamentara (APF); rolul noilor tehnologii in dezvoltarea si consolidarea societatii informationale (APCEMN).
Este adevarat ca sunt aproximativ aceleasi caracteristici ale HIV-ului, dar nu este vorba de asa ceva. Se intampla sa se inbolnaveasca atunci cand dau semne de oboseala, iar acest lucru se poate afla prin analize de laborator.
Potrivit acesteia, în realitate, cele mai expuse categorii sunt persoanele cu nevoi speciale (cu dizabilitati fizice), cu orientari sexuale diferite de ale majoritatii, romii si persoanele infestate cu HIV.Discriminati în Europa?În unele cazuri, limita de vârsta impusa de angajatorii straini este discriminatorie, totusi, potrivit specialistilor din domeniu, nu se poate generaliza.
google-analytics.com