Cautare

113 de rezultate pentru "hiv" (2.67 secunde)
Banii au fost alocati, printre altele, pentru programele nationale de tratament privind bolile transmisibile si netransmisibile (HIV/SIDA, TBC, boli cardiovasculare, oncologice, neurologice, diabet zaharat, hemofilie, talasemie, boli rare).
Despre COPAC Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania reuneste membri ai mai multor organizatii ale pacientilor, printre care Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Romana de Hemofilie, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Prader Willi Romania, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania "ART".
Tot melitina au folosit si cercetatorii de la Universitatea Saint-Louis din Washington contra HIV. Ei s-au bazat pe capacitatea melitinei de a perfora invelisul protector al virusului SIDA si astfel de a distruge.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), intre 1940 si 2004 au fost descoperite 154 de noi boli virale, dintre care trei sferturi sunt infectii transmise de la animal la om (sau zoonoze) ca in cazul virusului HIV, care provoaca Sindromul Imunodeficientei Dobandite, SIDA:
Transmis de la cimpanzei la om, la inceputul secolului al XX-lea, in Africa, HIV este cauza uneia dintre epidemiile cele mai severe din ultimii 50 de ani, care a provocat aproape 40 de milioane de morti.
Astfel, medicamentele care contin aceasta substanta ar mai putea fi prescrise pentru oprirea lactatiei doar in "cazuri speciale", cum este cazul unei mame cu infectia HIV sau pentru evitarea stresului suplimentar instalat dupa pierderea bebelusului in timpul sau imediat dupa nastere, precizeaza CMDh.
Tulburarile psihice (depresie, tulburari de personalitate, dependenta de alcool sau schizofrenia etc.), tulburarile neurologice, cancerul si infectia cu HIV sunt factori care maresc riscul de suicid.
Nu in ultimul rand, au fost introduse noi tratamente pentru hepatita cu virus B, HIV/SIDA, boli nefrologice, precum si boli oftalmologice (glaucom), astm bronsic, boli psihice (schizofrenie) si bronhopneumonii obstructive, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Ingrijorarile referitoare la rezistenta la antibiotice sporeste legat de HIV, malarie si tuberculoza. Din cauza cresterii alarmante a rezistentei bacilului Koch la terapiile curente a crescut foarte mult pericolul ca tuberculoaza sa devina incurabila.
Nu ar strica nici un test pentru virusul HIV: e adevarat ca o mama care sufera de SIDA ar putea da nastere unui copil perfect sanatos, insa investigatiile si monitorizarea unei astfel de mame sunt extrem de necesare.
Anca Streinu-Cercel, medic specialist, Institutul Matei Bals, subliniaza ca din punctul de vedere al medicului infectionist, vorbim de virusul C, virusul B si HIV.
tija indica (in ciuda culorii) o origine mongoloida (chineza) asiatica rara, in timp ce radacina arata o provenienta gaelica/basca. In plus s-a evidentiat si o gena care confera imunitate fata de boli precum HIV si variola.
Acestea includ HIV/SIDA, clamidioza, gonoree si sifilis, carora li se asociaza infectii cu virusul herpetic sau bacterii precum E.coli, Campylobacter jejuni, Shigella, Haemophilus ducreyi etc.
Acest ac, care ar putea sa nu fie foarte bine dezinfectat, este punctul de plecare al hepatitelor virale C si B, tetanosului, HIV, a infectiilor dermatologice cu staphylococcus aureus etc.
Dupa 7 ani de blocaje, din vina ministrilor PDL dar si PNL, Ministerul Sanatatii a introdus in lista de medicamente compensate si gratuite 40 de molecule noi pentru tratarea diverselor afectiunilor oncologice, neurologice, boli rare, hepatita B, HIV/SIDA.
Roche Group a contribuit in zonele defavorizate la construirea unitatilor de invatamant, formarea cadrelor didactice, educarea copiilor, asigurarea infrastructurii pentru apa curenta, scaderea mortalitatii infantile si sprijinirea centrelor pentru copiii orfani afectati de HIV/SIDA.
Totusi, rezultatele latestele HIV si pentru hepatita au fost negative. Asociatia australiana ce militeaza pentru incurajarea mamelor sa-si alapteze pruncii a ripostat, considerand decizia justitiei periculoasa.
Conform previziunilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) boala coronariana va ramane principala cauza de deces in urmatorii ani, ea reprezentand 12,2% din mortatitalitea generala, inaintea celor provocate de cancer, accidente rutiere, HIV/SIDA sau bolile hepatice Principala cauza de imbolnavire este reprezentata de afectarea stratului interior al arterelor coronare, legata de anumiti factori de risc cum sunt fumatul, tensiunea arteriala ridicata, diabetul, nivelul ridicat al colesterolului, obezitatea si alti factori incluzand sexul, etnia si istoricul familial de boala coronariana.
Producatorul doreste, de asemenea, sa puna la punct un procedeu similar pentru realizarea de teste pentru depistarea HIV. Pe langa faptul ca se renunta la ac si intepatura, aparatul permite fiecaruia de a-si realiza singur, acasa, prelevarea de sange si, apoi, sa transmita proba la un laborator pentru analiza.
afectiuni cardiovasculare, diabet zaharat, boli inflamatorii reumatice cronice, hepatita cu virusul B, HIV/SIDA, arterita idiopatica juvenila. Si, foarte important, lista este intr-o actualizare permanenta, facuta nu de Ministerul Sanatatii, ci de Unitatea pentru Tehnologii Medicale din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului.
google-analytics.com