Cautare

117 de rezultate pentru "franco" (3.31 secunde)
Pericolul exista Pe de alta parte, comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, a declarat pentru cotidianul britanic The Daily Telegraph ca in raportul ce va fi publicat peste doua zile Comisia Europeana isi va anunta decizia de a nu impune imediat clauzele de salvgardare in cazul Romaniei si Bulgariei.
Inflatie de variante din partea partidelor Monica Macovei este apreciata de comisarul european pentru Justitie Franco Frattini, dar nu are sustinere in tara, chiar liderul PD Emil Boc pronuntandu-se mai clar in favoarea Ancai Boagiu.
Dupa comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, care si-a exprimat sprijinul pentru ministrul roman al justitiei, alt oficial european de rang inalt ii ia apararea Monicai Macovei.
Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, si-a anuntat intentia de a participa la inaugurarea centrului, care va putea procesa cel putin 10.000 de solicitari pe an si va functiona cu sprijinul Ungariei, Austriei si Sloveniei.
Vicepresedintele PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat sambata ca afirmatiile facute de vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, comisar pentru Justitie, Libertate si Securitate cu privire la ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga sunt "inadmisibile si contrariante", constituind un amestec in afacerile interne ale Romaniei.
Potrivit Stratfor, comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, a avertizat ca, daca reformele lui Macovei nu vor continua, Uniunea Europeana ar putea activa clauza de salvgardare specifica - insemnand ca Romaniei i s-ar refuza ajutorul pe care UE il acorda noilor membri.
Ca raspuns la afirmatiile facute de premier, Traian Basescu a declarat ca premierul a dat dovada de iresponsabilitate politica, prin gestul sau de a critica situatia din Romania la Zagreb, in fata vicepresedintelui Comisiei Europene Franco Frattini.
Comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, a declarat intr-un interviu acordat Agentiei Reuters ca ar dori ca Guvernul de la Bucuresti sa il sprijine pe procurorul general anticoruptie, Daniel Morar, in demersurile acestuia de continuare a anchetelor in dosarele importante.
Parlamentarul PPE Markus Ferber a trimis vineri o scrisoare comisarului Franco Frattini in care cere analizarea posibilitatii activarii clauzei de salvgardare pe Justitie.
Premierul a mai afirmat ca miercuri a fost contactat telefonic de catre comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, care i-a transmis ca apreciaza Legea de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate, care va fi analizata de expertii CE intr-un mod echilibrat, si ca este surprins de interpretarile aparute in media conform carora actul normativ nu ar fi fost apreciat la Bruxelles.
"Obiectiuni" la ANI Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat la inceputul saptamanii, la un post central de televiziune, ca anuntul intempestiv al Ministerului justitiei privind modificarea Legii ANI prin ordonanta de urgenta s-ar datora unei scrisori din partea comisarului european pentru justitie, Franco Frattini, care contine "obiectiuni" la Legea ANI si despre care ar fi amintit presedintele Basescu la consultarea cu partidele, de la Cotroceni.
Raportul privind reforma justitiei a fost trimis Comisiei Europene de catre Romania si contine informatii asupra progreselor sistemului judiciar roman pana la 31 martie, fiind analizat de expertii Comisiei, iar, in baza analizei lor, comisarul pentru justitiei Franco Frattini va informa statele membre ale UE si Parlamentul European la 27 iunie "daca Romania si-a facut temele sau nu".
Potrivit lui David, aderarea Romaniei la spatiul Schengen va fi oarecum conditionata, dar in orice caz va avea loc sincronizat cu intrarea in functiune a sistemului informatic Schengen II, care este apreciat de comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini.
Scrisoarea este adresata si presedintelui Parlamentului European Hans-Gert Poettering, comisarului european pe probleme de justitie, Franco Frattini, secretarului genarl al NATO, Jaap de Hoop Scheffer si ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman.BNR solicita, prin intermediul scrisorii, aflarea adevarului despre decembrie 1989 si "demascarea criminalilor, a instigatorilor si complicilor care au ucis peste 1.100 de revolutionari, au ranit si retinut peste 4.000 de revolutionari - demonstranti pasnici impotriva regimului totalitar", precum si finalizarea dosarelor Revolutiei Romane din Decembrie 1989.Printre revendicarile revolutionarilor mai figureaza si adoptarea de urgenta a Legii Lustratiei si a Legii votului uninominal direct, "in vederea asanarii morale a societatii romanesti in general si a clasei politice in special, a diminuarii si eliminarii coruptiei institutionalizate".
Lobby platit de Total Fina Elf in schimbul dreptului exclusiv de exploatare a zacamintelor de petrol si gaze naturale Singura masura luata pana acum de Romania a fost cea initiata de guvernarea Adrian Nastase, cand s-a incheiat un foarte dubios contract de lobby cu franco-belgienii de la Total Fina Elf, nu tocmai una dintre companiile petroliere serioase ale momentului.
Planul de pace este „o initiativa franco-rusa adresata partilor“, adica Georgiei si teritoriilor separatiste, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Mins participa la o sedinta a Colegiului Franco-Britanic, ale carui discutii ar trebui sa ramana secrete, dar Daily Mail scrie ca francezul ar fi incercat sa castige sprijinul pentru campania lui Sarkozy, care sa ii asigure lui Blair functia de presedinte al Europei.
Ministrul de externe Cristian Diaconescu a respins ieri solicitarea omologului sau italian Franco Frattini, care spusese ca Romania trebuie sa dea garantii ca nu va mai trimite infractori in Italia, si a aratat ca romanii si italienii au drepturi egale, neputandu-se vorbi de o vina anticipata.„Romanii au drepturi si libertati egale cu cele ale italienilor sau ale oricaror cetateni europeni.
Decizia, luata in plin Razboi Rece, a fost apogeul mai multor ani de rivalitate franco-americana pentru controlul asupra Aliantei si al armelor nucleare.
In capitala italiana, seful diplomatiei israeliene se va intalni cu omologul sau Franco Fratini si cu premierul Silvio Berlusconi.
google-analytics.com