Cautare

327 de rezultate pentru "eminescu" (7.15 secunde)
O noua editie a Targului Anticarilor va fi organizata de Primaria sectorului 2 prin Centrul Cultural Mihai Eminescu, de joi pana duminica, in Parcul Obor din Bucuresti.
La eveniment au participat copii din clasele primare de la Liceul Danubius, elevi de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Scoala Gimnaziala Carol I, dar si profesorii Gica Drumea, Florentina Piperea, Anisoara Tudorache, Bogdan Bogatu, Directorul Gheorghe Stoian si Prof.
Mihai Eminescu Poate prea mult m-am lasat purtat spre tarmul indepartat si cetos al amintirilor. Dar amintirile se estompeaza incet, incet, ca un fum;
Mihai Eminescu Poate prea mult m-am lasat purtat spre tarmul indepartat si cetos al amintirilor. Dar amintirile se estompeaza incet, incet, ca un fum;
De pilda vreun vers din Eminescu. Pe care, parafrazindu-l, pentru a fi in prezent, gindindu-ma la Craiova si la situatia ei de astazi, parca as fi tentat sa spun:
Or fi importante programele guvernamentale cu lapte si corn sau calculatoare pentru elevi, o fi scazut inflatia, pe plan local s-o fi facut reabilitarea termoficarii centralizate, se plateste enorm pentru artere de circulatie si parcari, pentru a mentine in viata teatre, filarmonica, locurile prin care a trecut Eminescu, dar la alocarea unei sume absolut infime pentru a oferi fapturilor umane care bintuie pe strazi o limita de decenta si demnitate, nu s-a gindit nimeni.
Un grav accident de circulatie s-a petrecut in ultimele zile ale anului trecut chiar pe trecerea de pietoni de la intrarea in parcul Eminescu.
Eminescu n-a existat. A existat numai o tara frumoasa, la o margine de mare, unde valurile fac noduri albe, ca o barba nepieptanata de crai.
In cele cinci luni care au trecut de la producerea accidentului, anchetatorii romani au audiat mai multe persoane pentru a reconstitui evenimentele premergatoare momentului din intersectia Bulevardul Dacia cu strada Mihai Eminescu.
Botosani inseamna si comuna Ipotesti, adica locul unde s-a nascut poetul national Mihai Eminescu. De altfel, numarul personalitatilor originare din judet este coplesitor:
Am cunoscut, ca si cheltuitor intretinut, vremea suprematiei sutei de lei, cind lumea se uita cu veneratie la chipul lui Eminescu.
Nea Cioltan a fost arestat mai tirziu si condamnat la sapte ani de temnita, in cadrul asa-numitului proces de la Putna, unde, intr-o sedinta de cenaclu s-a recitat „Doina“ lui Eminescu.
Cine trimite aceste materiale, cine se ascunde sub pseudonimul „Mihai Eminescu“. E un agent al serviciilor speciale? E un lider PSD, care a inregistrat in secret discutiile si le-a transcris pentru a-si controla rivalii electorali din partid?
Cine trimite aceste materiale, cine se ascunde sub pseudonimul „Mihai Eminescu“. E un agent al serviciilor speciale? E un lider PSD, care a inregistrat in secret discutiile si le-a transcris pentru a-si controla rivalii electorali din partid?
Nici Stefan cel Mare si Sfint, nici genialul Eminescu si nici chiar marele Iorga nu s-au temut sa sarbatoreasca, sa uite de neimpliniri sau sa caute noi sensuri ale existentei, toate cu ajutorul licorilor bahice.
Saptamana trecuta, asa-numitul „luceafar al huilei“, cel pe care din nesimtire sau din rea-vointa multi il numesc la fel ca pe marele Eminescu, pur si simplu „luceafarul“, a sustinut o conferinta de presa inainte de a fi bagat din nou in duba.
Era ca si cum ai fi intrebat o juna daca l-a citit pe Eminescu dupa ce ea s-a plins politiei ca a fost victima unui viol in grup!
De mai bine de jumatate de secol, raul si ura ne domina istoria; sentimente care, daca am putea argumenta ca ne-au fost partial impuse, au gasit la noi conditii extrem de favorabile de dezvoltare.
In schimb, intrebarea caustica a lui Eminescu din „Scrisoarea a III-a“ plutea mereu in aer: „Au prezentul nu ni-i mare?“
Ma intreb daca la categoria "Mari oameni de cultura" ar fi participat Eminescu, Vali Vijelie si Oana Zavoranu, cine ar fi fost votat pe primul loc?
google-analytics.com