Cautare

327 de rezultate pentru "eminescu" (3.47 secunde)
Demersul World Vision Romania poate fi sustinut, pana in data de 31 mai, prin donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei -www.worldvision.ro/cartipentrucopii.php, cat si prin donatii de carti in librariile partenere din Bucuresti - libraria Carturesti (Verona, Muzeul Taranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piața Universitatii si libraria Bastiliei din Piata Romana - si din tara.
Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si partenerii sai, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului (MMFPSPV-DPC) si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania (APCCR) organizeaza de miercuri, 28 august, orele 10.30, la Hotel CARO, sala Eminescu, Blvd.
- Prezentarea vietii si operei primei traducatoare a lui Eminescu in Bengali - Amita Bhose. - Expozitia "Discover Korea in pictures" Sambata, 19 octombrie - Asian Make-up cu Adela Manolache:
Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Diverta, Flanco, Muzica si Victoria, Sala Palatului, Palatul Copiilor, Vodafone, Germanos, Oficiile Postale semnalizate cu Bilete.ro si online pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, MYTICKET.ro, BILETE.ro si EVENTIM.ro.
Eminescu nu poate avea alternativa, ca sa recurgem la cel mai elocvent exemplu de unitate in timp si spatiu a limbii romane, a spiritualitatii romane in ansamblu.
Inchei cu un citat al poetului nostru national Mihai Eminescu: "Nu originea face un popor sa fie trainic, ci munca lui proprie, fie cu mana, fie cu mintea".
O cetate literara bogata scoate pe creneluri personaje care-s mai cunoscute decat Eminescu, iar trecerea Elenei Udrea prin Aeroportul Otopeni face inghesuiala la strapontine pentru a prinde cel mai bun loc de unde se vede.
Ganditi-va cat de saraca ar fi fost spiritualitatea omeneasca de s-ar fi incadrat in tipare si n-ar fi fost atat de sensibili Mihai Eminescu, Baudelaire...".
Scoala va fi scoala cand omul va fi om si statul va fi stat - Mihai Eminescu Cu totii stim ca plata titlurilor executorii rezultate din procesele intentate Guvernului Boc de profesori, magistrati si alte categorii profesionale au fost achitate in avans pana la 19 decembrie, aceasta masura punandu-se in practica prin directiile generale regionale ale Finantelor Publice si administratiile judetene ale Finantelor Publice care au repartizat pe unitati administrativ-teritoriale sumele prevazute, cu sprijinul inspectoratelor scolare judetene.
Cand lua cate un pahar recita din Eminescu- Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni! E rusine omenirii, Sa va zica voua oameni!
"Natura nu minte niciodata" (Mihail Eminescu) - Natura = Dumnezeu. Astazi, motto-ul nostru, inspirat din filosofia eminesciana, are totala credibilitate practica.
Nu va pot spune care e influenta lui Schopenhauer in Sarmanul Dionis si nici de ce este Eminescu un romantic intarziat.
Miercuri, 18 mai, in prezenta unui public numeros, a avut loc lansarea volumul de poezii Zbor Frant de Gheorghe Amza, la Libraria Mihai Eminescu.
Vaporul cu zbaturi Borcea reprezinta prima nava construita in Romania si in acelasi timp ultima nava cu zbaturi construita in Europa, astfel putem trage o paralela intre constructia navala si poezie, noi avem ultima nava construita din perioada romantica si ultimul poet romantic, pe Mihai Eminescu.
Proiectul este localizat in zona Eminescu-Dacia, avand 86 de apartamente in 3 cladiri, iar pretul apartamentelor porneste de la 44.100 de euro pentru un studio, 75.600 de euro pentru 2 camere si 98.000 de euro pentru un apartament de 3 camere.
Ea a recitat poeme de Adrian Paunescu si Mihai Eminescu, care se potriveau hororonc-tronc cu tema pusa in discutie de Marius Tuca:
A terminat Liceul Mihai Eminescu din localitate, iar mai apoi a absolvit Facultatea de Filologie, sectia Romana-Araba, la Universitatea din Bucuresti.
Amalia Manea, vicepresedinte Asociatia elevilor din judetul Calarasi si Ela Dan -Presedinte Consiliului elevilor de la liceul Mihai Eminescu din Calarasi au propus incheierea unor protocoale de colaborare in proiecte, programe, schimburi culturale si educationale, cat si activitati destinate imbunatatirii calitatii educatiei menite sa ghideze deciziile de instruire a elevilor, care le poate largi orizonturile si le pot fixa obiective morale si sociale care sa raspunda nevoilor lor viitoare, lucruri noi ce le vor fi folositoare in dezvoltarea lor ulterioara.
De aceea, UZPR si-a ales ca simbol/model tutelar al breslei pe jurnalistul MIHAI EMINESCU, care a fost nu numai OMUL DEPLIN AL CULTURII ROMÂNE (Constantin Noica), ci si modelul deontologic tutelar, constiinta suprema a meseriei de jurnalist.
Mihai Eminescu - str. Traian - str. Nerva Traian - bd. Gh. Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd.
google-analytics.com