Cautare

334 de rezultate pentru "despagubiri" (2.64 secunde)
Imi face o deosebita placere sa salut promptitudinea cu care Ministerul Justitiei s-a sesizat in legatura cu aceste cazuri, a elaborat si a lansat in dezbatere publica "Proiectul de lege privind stabilirea platii unor despagubiri in sarcina persoanelor condamnate definitiv pentru savarsirea unor fapte impotriva unor persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurata la data de 6 martie 1945".
Care DNA joaca pentru cineva, cum ar fi, spre pilda, aia de la Fondul Proprietatea, si cei care reclama 16 miliarde de euro "despagubiri".
Credeti ca este necesara o lege a raspunderii magistratilor dupa lantul de erori judiciare condamnate la CEDO, in urma Statul Roman plateste despagubiri uriase?
Vulpe este acuzat ca a cumparat o casa intr-o zona despre care stia ca urmeaza sa fie evacuata numai pentru a primi despagubiri de la CNLO.
Potrivit ordinului, care aproba Regulamentul privind restituirea si atribuirea de actiuni in cadrul metodei de privatizare si restituire, o firma va putea fi inclusa de cel mult doua ori in lista cu societatile ale caror actiuni pot fi acordate drept despagubiri.
ANL va plati pagubitilor In cazul in care nemultumirile clientilor, care poate nu vor casa in Voluntari, de pilda, vor ajunge in instanta, ANL va plati despagubiri din propriul buget, a spus Borbely.
Documentul prevede ca, pentru asigurarea fondului necesar acordarii de despagubiri, se va infiinta Fondul de investitii "Proprietate ", alimentat cu actiuni detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, de Ministerul Finantelor Publice, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei, la diverse societati comerciale, precum si cu creante detinute de statul roman in strainatate.
De asemenea, printre pilonii care au stat la baza acestei schimbari se mai afla eliminarea barierelor dintre cetatenii romani si cei ai Uniunii Europene privind regulile de vanatoare, acordarea de despagubiri in mod echitabil pentru produsele de vanatoare, repartizarea unei parti din tarifele de gestionare proprietarilor de paduri.
"Avem un contract de concesiune cu Concordia, iar daca nu-l respectam va trebui sa platim despagubiri”, afirma Ovidiu Duma.
A fost o evaluare intr-o prima faza, urmind ca inginerii din teritoriu sa stabileasca definitiv valorile si daca proprietarii respectivi se incadreaza in prevederile legale pentru a primi despagubiri", ne-a declarat directorul adjunct al DADR Galati, Profira Onode.
Prin aceasta lege se infiinteaza Fondul “Proprietatea“, un organism de plasament colectiv in valori mobiliare, constituit sub forma unei societati de investitii financiare, al carui scop este asigurarea sumelor necesare acordarii de despagubiri pentru fostii proprietari.
Aceste fonduri nu au fost insa restituite bugetului de stat, calculindu-se despagubiri civile de peste 18 milioane de lei vechi.
Totodata, locuitorii de la oras ale caror case au fost distruse primeau unajutor banesc pentru a-si construi case si despagubiri de la Administratia Asigurarilor de Stat insumind pina la 20.000 de lei.
De asemenea, Ministerului Agriculturii i-au fost alocate 390 de miliarde de lei pentru plata de despagubiri in cazul a 42.000 de hectare de teren agricol care au asigurari.
Reprezentantii CSA spun ca societatile de asigurare pe zone punctuale vor trebui sa plateasca despagubiri care poate nu vor egala incasarile, dar „per ansamblul tarii, asigurarea obligatorie pentru locuinte va fi o varianta castigatoare“.
In cazul in care s-ar modifica redeventa, atunci ar intra in joc zeci de milioane de euro ca despagubiri, solutie pe care Seres o exclude.
(Si asta deoarece reasiguratorii trebuie sa plateasca de pe urma Katrina despagubiri-record). De remarcat ca acest lucru va duce implicit la scumpirea politelor de asigurare.
Executivul a aprobat metodologia de stabilire si acordare a despagubirilor pentru fostii proprietari carora nu le mai pot fi restituite proprietatile in natura, potrivit BBC. Principiul de baza este acordarea unor despagubiri juste, evaluate de experti independenti, potrivit valorii de piata.
Operatorii de turism din Delta Dunarii ii solicita pimului-ministru Calin Popescu-Tariceanu o serie de masuri de compensare a pierderilor cauzate de gripa aviara, printre care garantarea creditelor de investitii, exonerarea de la plata unor taxe si acordarea unor despagubiri si salarii compensatorii.
247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, respectiv de reconstituirea in natura pe vechile amplasamente sau pe alte amplasamente acceptate de proprietari ori vor primi despagubiri, in cazurile in care restituirea in natura a bunurilor nu este posibila.
google-analytics.com