Cautare

1071 de rezultate pentru "asigurarea" (3.54 secunde)
Practic, cei care au platit asigurarea puteau la fel de bine sa nu o faca, pentru ca oricum primeau de la stat despagubiri. ... "Asigurarea culturilor se face in functie de suprafata ocupata, de tipul de cultura, precum si de riscurile asigurate.
Scumpirea politelor ar fi determinata de faptul ca acestea ar include si asigurarea Cartea Verde, valabila pe intreg teritoriul Comunitatii Europene. Practic, dupa aderare, asigurarea internationala Cartea Verde va disparea ca document, iar politele RCA vor avea extindere si pentru tarile din cadrul UE.
Iar pe langa faptul ca este o varianta mai ieftina, asigurarea stomatologica permite ca o lucrare ce trebuia platita pe loc, sa fie achitata pe toata durata politei, de patru ani.
Dintre problemele care trebuie rezolvate pentru asigurarea securitatii energetice au fost identificate cele privind asigurarea surselor de aprovizionare cu gaze si petrol si existenta surselor alternative, pentru evitarea dependentei de un singur furnizor.
Potrivit acestuia, aproximativ 74% dintre persoanele neasigurate considera ca nu isi permit asigurarea de viata, in timp ce 52% sunt nehotarati in privinta nivelului de protectie de care au nevoie.
In cadrul acestui Memorandum se face referire la asigurarea securitatii energetice a Uniunii Europene si la exportul resurselor energetice ale Azerbaidjanului catre statele continentului european.
Perioada de implementare a programului este 2008 - 2010, responsabil cu aceasta fiind MDLPL, prin Compania Nationala de Investitii „CNI“ - SA, aflata sub autoritatea acestuia, activitatea de selectie si evaluare a proiectelor realizându-se de o comisie al carei presedinte va fi un reprezentant al Ministerului Culturii si Cultelor.  Cheltuieli neeligibile Durata lucrarilor de executie a obiectivelor de investitii aferente programului nu poate fi mai mare de 18 luni de la data ordinului de începere, valoarea totala a lucrarilor de interventie putând totusi depasi suma alocata de la bugetul de stat, si anume trei milioane de lei, caz în care solicitantul va asigura finantarea diferentei dintre valoarea totala si suma maxima ce poate fi alocata prin program, din alte surse legal constituite.Conform documentului, cheltuieli neeligibile sunt cumpararea, închirierea sau luarea în leasing a cladirilor existente, indiferent daca leasing-ul are ca rezultat trecerea în proprietate a celui care ia în leasing, cheltuieli operationale, inclusiv cele de întretinere si chirie, comisioane bancare, cheltuielile garantiilor si cele similare, cheltuieli efectuate de catre administratia publica si, în special, cele de regie, chirii si salarii ale personalului angajat în activitati de management, implementare, monitorizare si control, achizitionarea de mijloace de transport, cheltuieli cu panourile publicitare, respectiv panouri pentru afisare temporara si placi pentru amplasare permanenta, cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor si cu expertiza tehnica/energetica.  Înscrierea si participarea la selectie Potrivit Ghidului Operational, programul va lua în considerare potentialul comunitatii de a sustine pe termen lung atât functionarea si destinatia cladirii, cât si derularea unor activitati specifice.
Restructurarea plantatiilor, promovarea in state din afara blocului comunitar, asigurarea recoltei si folosirea mustului concentrat la cresterea tariei alcoolice a vinului sunt principalele activitati eligibile pentru care viticultorii galateni pot primi, in perioada 2009 - 2013, fonduri UE potrivit programului national suport din domeniu.
Directorul general al Apaterm, George Cubasa, ne-a declarat ca problema legata de recircularea apei dureaza de ani de zile si ea nu va putea fi rezolvata decat atunci cand se vor finaliza lucrarile de modernizare a retelelor de distributie a apei, ceea ce inseamna si asigurarea sistemului de recirculare a apei.
Directorul general al Apaterm, George Cubasa, ne-a declarat ca problema legata de recircularea apei dureaza de ani de zile si ea nu va putea fi rezolvata decat atunci cand se vor finaliza lucrarile de modernizare a retelelor de distributie a apei, ceea ce inseamna si asigurarea sistemului de recirculare a apei.
Producatorii din sectorul viti-vinicol vor primi din partea Guvernului sprijin financiar pentru activitati precum promovarea vinurilor pe piete externe, asigurarea recoltei si folosirea mustului concentrat la cresterea tariei alcoolice.
Asigurarea de tip CASCO a navei scoala "Mircea" si a echipajului de 149 membri pe perioada marsului de instructie dintre 13 aprilie si 1 septembrie va costa UM 02022 Constanta circa 1 miliard de lei vechi.
Perspectivele economice se imbunatatesc pentru statele din Europa Centrala si de Est, insa viitorul nu este lipsit de provocari, precum asigurarea unui nivel adecvat al creditarii, care sa sustina relansarea economica, sau ameliorarea cadrelor legislative nationale, potrivit Comisiei Europene (CE).
Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), pe care trebuie sa o incheie fiecare proprietar de autovehicul, se va scumpi si in 2010 cu pana la 35%, dupa ce in anii trecuti pretul acesteia a crescut constant.
Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in 2008, dar aplicarea ei a fost intarziata de crearea bazei de date cu locuintele din Romania si stabilirea regulilor contractului de reasigurare, fara de care nu se pot vinde politele.
Cei interesati o pot gasi la adresa www.1asig.ro/Legea-privind-asigurarea-obligatorie-a-locuintelor-articol-13,23-29835.htm.
"Deocamdata nu avem prevedere bugetara, e o masura noua, nu aveam cum sa anticipam la conturarea bugetului pe acest an ca va deveni obligatorie asigurarea locuintelor", a declarat viceprimarul Catalin Alexa. ... Din 15 iulie a devenit obligatorie asigurarea locuintelor.
Ceea ce inseamna ca, pe langa banii pe care ii scot pentru asigurarea facultativa pe care o fac din grija fata de avutul lor, ei mai trebuie sa bage o data mana in buzunar pentru a-si asigura din nou aceeasi casa.
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu afirma ca Romania nu va avea probleme pana la noua recolta de grau pentru asigurarea consumului intern, chiar daca va fi nevoita sa importe in jur de 400.000-500.000 de tone de grau in acest an.
Conform dispozitiilor Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, republicata, proprietarii de locuinte au obligatia sa isi asigure locuintele impotriva a trei riscuri de calamitati naturale (cutremur, alunecari de teren si inundatii).
google-analytics.com