Companiile de asigurari dezvolta din ce in ce mai multe produse pentru a veni in intampinarea nevoilor asiguratilor. Astfel s-au lansat si asigurarile stomatologice, care acopera costurile tratamentelor stomatologice preventive, chiar si chirurgicale. De remarcat este faptul ca prin aceste asigurari, costul tratamentelor este de doua ori sau chiar de patru ori mai ieftin.

Durerile de dinti reprezinta adesea o paguba in bugetul celor care pe ultima suta de metri se adreseaza unui stomatolog. Acest lucru ar putea fi insa evitat daca toti cei 98% dintre romani care sufera de astfel de afectiuni s-ar trata preventiv. Cum cabinetele stomatologice sunt vizitate doar in cazurile de urgenta, cand starea danturii este destul de grava, costurile interventiilor sunt si ele pe masura. Prin incheierea unei polite de asigurare dentara, costurile s-ar reduce insa la jumatate sau chiar de patru ori mai putin, potrivit unui reprezentant al unei companii. Primele anuale variaza intre 24 si 144 de euro. Iar pe langa faptul ca este o varianta mai ieftina, asigurarea stomatologica permite ca o lucrare ce trebuia platita pe loc, sa fie achitata pe toata durata politei, de patru ani. In plus, la incheierea politei nu se tine cont de varsta asiguratului si nu este necesara o examinare initiala. Mai mult, se elimina si perioada de asteptare din fata cabinetului. ßi asta datorita contractelor incheiate de companie cu medicii stomatologi, prin care acestia din urma trateaza preferential asiguratii.
Din pachetul de servicii stomatologice acoperite de polita, cele mai utilizate au fost interventiile pentru carii si detartrajul, dupa cum sustine reprezentantul unei companii de asigurari care asigura astfel de polite. In ceea ce priveste numarul celor care au incheiat astfel de asigurari din 2003, de cand produsul a fost lansat pe piata, acesta depaseste 3.000-4.000 de asigurati. Reprezentantii companiei sunt insa optimisti si spera ca, de la anul, cand polita va acoperi si tratamentele proteice (implanturi), numarul asiguratilor va creste.
Sportivii platesc prime mai mari
Pentru unele categorii profesionale, precum cea a sportivilor, nu existau asigurari de sanatate. Exista insa o oferta de asigurare, cu doar 40 de euro pe luna, datorita careia acestia pot dormi linistiti. Ei pot opta insa pentru un pachet care acopera mai multe riscuri, al caror prime lunare pot ajunge si la 140 de euro, potrivit Corneliei Scarlatescu, director executiv al Departamentului de Asigurari de Sanatate, al unei mari firme de asigurari. Mai trebuie spus ca primele pentru sportivi sunt de patru ori mai mari decat cele pentru alte categorii pofesionale. Iar dintre acestia, doar rugbisti au incheiat astfel de polite. Asigurari de sanatate se incheie si pentru pilotii de avioane sau practicantii de sporturi extreme.
Produs de asistenta rutiera
ßi posesorii de automobile au de unde sa aleaga in privinta asigurarilor. Astfel, o companie din domeniu ofera un produs de asistenta rutiera soferilor carora li se avariaza masina in trafic. Acest produs acopera cheltuieli ca cele pentru transportarea sau depozitarea autovehiculului in cazul unor defectiuni sau a lipsei de carburanti. Alte situatii in care asigurarea mai este valabila sunt defectiunile electrice sau mecanice ale autovehiculului, pierderea cheilor sau pana dubla de cauciuc.