Pentru cei care nu stiu Wikipedia este o enciclopedie on-line foarte cuprinzatoare, pe care se pot gasi aproape orice informatii despre orice domeniu, tehnologie, personalitate etc. S-a zvonit la inceputul anului ca afacerea are probleme financiare si ca mai supravietuieste maximum patru luni. Zvonurile au fost infirmate de catre oficialii companiei si, din cate se pare, o duce chiar mai bine decat s-a crezut.

De astazi aflam ca Wikipedia se lanseaza pe CD. Nu complet, caci cele 1.7 milioane de articole nu ar incapea nici pe 10 DVD-uri, dar 2.000 tot si-au gasit locul pe un CD. Articolele vizate sunt cele care nu se schimba in timp, cum ar fi din geografie, literatura etc. Pentru 14$ CD-ul ofera articole de o calitate superioara fata de cele on-line, fiind prelucrate de angajatii Wikipedia.

Wikipedia s-a dezvoltat foarte mult datorita politicii de publicare a articolelor care permitea oricarei persoane sa redacteze un anumit subiect. Acum creearea articolelor a fost restrictionata datorita abuzurilor unor persoane "binevoitoare".

(www.theinquirer.com)