Evz.ro informeaza : Nokia vrea sa "muste" din piata telefoanelor inteligente cu N9
Criticati de specialistii in IT pentru ca au pierdut startul in domeniul telefoanelor inteligente, finlandezii de la Nokia vin cu N9, un smartphone despre care spun ca le va inchide gura tuturor
Pretul va fi de 600 de euro la liber, va avea o camera de 8 megapixeli care filmeaza HD si o memorie de 1Gb RAM. Cu ajutorul unui card poti ajunge la un spatiu de stocare de pana la 64GB.
Popularitatea telefoanelor Nokia, una foarte mare pana in urma cu 3 ani, e intr-o scadere accentuata. Telefoanele Samsung si HTC cu Android, iPhone, BlackBerry si cele cu Windows Mobile 7 sunt mult inaintea celor Nokia, care au instalate programul de operare Symbian.
Potrivit unui studiu, cele mai multe dintre telefoanele inteligente, 41%, au sistem de operare Android (Google). Pe locul 2 sunt iPhone-urile (Apple) care au 26% din piata, urmate de BlackBerry (RIM) cu 4% mai putin. Urmatoarele sunt telefoanele cu Windows Mobile (HTC, Samsung), folosite de 7% dintre posesorii de smartphone, iar pe ultimul loc, cu doar 2%, sunt mobilele cu Symbian (Nokia).
Pe langa N9, finlandezii spera sa ajunga din nou sus si cu ajutorul Windows Mobile 7 (Microsoft), intrucat viitoarele telefoane Nokia, care se vor lansa anul viitor, vor avea instalate