Samsung a prezentat la Seoul modelul de telefon Ultra Smart F700 care va fi lansat saptamana viitoare la targul anual 3GSM desfasurat la Barcelona si care, dupa design si facilitati, va ataca segmentul ocupat de "inca nelansatul" iPhone. Asa cum se poate vedea si din poza, aspectul lui F700 este dominat de LCD-ul touch screen de 2.78" ce ofera o rezolutie de 240x440 pixeli. Ca si in cazul iPhone-ului de la Apple, controlul functiilor de telefon nu se face de la butoane ci prin intermediul unor icoane care apar pe ecran, avand interfata grafica bazata pe Flash. Cu toate acestea F700 este dotat si cu o tastatura slide-in QWERTY care faciliteaza introducerea rapida de text, fie ca sunt mesaje scurte sau ca vorbim de redactarea unui document important.

Din facilitatile care merita mentionate enumeram: camera foto de 5 MP, bluetooth, comunicare EDGE si HSDPA de pana la 7.2 Mbps, slot de memorie microSD, client Email, Java, Media Player si broswer HTML. Un mare lips al lui F700 il reprezinta comunicarea WiFi, cu care F700 ar fi putut fi considerat un telefon perfect, si astfel ar fi fost o alternativa serioasa la un notebook in calatoriile de lunga durata. Dimensiunile lui F700 sunt relativ mici, raportate la gama de optiuni incluse: 104x50x16.4 mm.

Cum numarul de concurenti pe segmentul ocupat de iPhone este in continua crestere si avand in vedere unele lipsuri ale sale, cum ar fi comunicarea 3G, dar si efectiv indisponibilitatea modelului, pun Apple intr-o pozitie nefavorabila in ceea ce priveste proiectul primului lor telefon mobil. Ramane de vazut cum se va descurca departamentul de marketing al companiei americane.