Sony a anuntat ca demareaza un program ce implica verificarea si revizia produsului Sony Vaio Seria TZ.Anumite probleme ce tin de design au determinat compania Sony sa verifice si sa revizuiasca aceste produse.Va fi evaluata starea unitatilor respective în functie de standardele de calitate, potrivit informatiilor publicate pe site-ul companiei, preluate de NewsIn.Dupa cum au declarat reprezentantii companiei, Sony s-a confruntat cu o posibila problema de design ce afecteaza unele modele de notebook PC, comercializate în Europa din luna iunie 2007. Acestea includ toate produsele cu numerele de model care încep cu „VGN TZ1“ (e.g. VGN-TZ11XN/B); toate numerele de model care încep cu „VGN TZ2“ (e.g. VGN-TZ21WN/B) si anumite numere de model care încep cu „VGN TZ3“ (e.g. VGN-TZ31VN/R). 
Probleme în zona cablului de alimentare Problema detectata de specialisti implica un mic numar de unitati care se pot supraîncalzi si care pot provoca deformarea carcasei în zona cablului de alimentare cu mufa de tip jack si a monitorului LCD. Ca parte a angajamentului si ca masura de precautie, Sony a initiat în mod voluntar un program de desfasurare a unei inspectii, cu titlu gratuit si, daca este necesar, a unei revizii pentru a se asigura ca aceste unitati întrunesc standardele de calitate.„Au fost cazuri izolate în care a aparut problema supraîncalzirii unei piese care a dus la deformarea carcasei în zona cablului de alimentare. Drept urmare, Sony a demarat, în mod voluntar, un program de verificare si revizie a notebook-urilor din seria TZ la nivel international. Nu a fost vorba de o retragere, aici s-a înteles gresit, ci de initiativa Sony de a demara acest program de verificare“, au declarat reprezentanti ai companiei.U.S. Consumer Products Safety Commission a precizat joi, 4 septembrie, ca a cerut companiei japoneze sa retraga 74.000 de laptopuri de pe piata americana, dupa ce Sony a primit 15 reclamatii privitoare la supraîncalzirea aparatelor, iar unul dintre consumatori a suferit o arsura minora.Agentia de stiri Kyodo a informat ca Sony va retrage 440.000 de laptopuri de pe pietele din întreaga lume.Sony este producator de sisteme audio, video, de comunicatii si tehnologia informatiei destinate consumatorilor de pretutindeni sau oamenilor de afaceri. Cu activitati în domeniul industriei muzicale si filmului, a jocurilor si a continuturilor digitale on-line, Sony se pozitioneaza ca una din cele mai importante marci de pe piata divertismentului digital. Sony a înregistrat vânzari consolidate anuale de 55,44 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008 si are 180.500 de angajati în întreaga lume. 
Sony Vaio vizeaza o cota de 2% pe piata româneasca Sony Vaio vizeaza o cota de 2% pe piata româneasca pâna la sfârsitul anului 2008 si un procent de 3% pentru anul 2009, având în vedere cresterea vânzarilor pe acest segment, a declarat Sony Central South Eastern Europe Trade Marketing Manager, Lia Burghelea. Potrivit managerului Sony, compania a vândut pe piata româneasca, pâna în prezent, 3.800 de unitati, din care jumatate reprezinta segmentul de notebook-uri cele mai accesibile. De asemenea, compania doreste sa comercializeze 7.000 de unitati pentru anul 2009, precizând ca si la sfârsitul anului 2008 este posibil sa se apropie de aceasta cifra. Pentru segmentul notebook-urilor cu Blu-Ray, compania detine o cota de piata de 80%.Sony Europe, cu sediul central la Sony Center din Berlin, este responsabila pentru afacerile cu produse electronice din Europa si a înregistrat vânzari de 9,55 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008. 
Program organizat de Echipa de Asistenta Vaio Pentru clientii care detin un notebook Vaio, ce face obiectul programului voluntar de verificare si revizie, Sony va asigura ridicarea acestuia, verificarea lui si, daca este cazul, repararea gratuita a acestuia. Acest program de verificare si revizie este organizat direct de catre Echipa de Asistenta Vaio. Drept urmare, clientii sunt îndemnati sa nu returneze Vaio-ul catre magazin sau dealer, au precizat reprezentantii companiei.
Curierul National