Money.ro informeaza: Device-ul viitorului? Motorola lanseaza smartphone-ul 2 in 1: si telefon, si laptop.
Cu ce e practic diferit un smartphone de un laptop? Motorola crede ca, in spatele acestor categorii de produse, sta o diferentiere de marketing care ne face sa scoatem din buzunar de doua ori mai multi bani decat e nevoie. Si propune solutia: Motorola Atrix, un telefon care este si laptop.
Din moment ce smartphone-ul zilelor noastre este in principiu un computer facut sa incapa in buzunar, de ce ti-ar mai trebui altul care sa stea pe birou, pe care sa-l numesti desktop?
Altfel spus, din moment ce tabletele, smartphone-urile si PC-urile sunt toate plamadite, in principiu, din acelasi aluat - un ecran, un procesor si ceva memorie - de ce ai avea nevoie de trei doar pentru ca au forme si accesorii diferite? Aceasta este ideea din spatele celui mai ambitios si mai promitator proiect al Motorola de RAZR incoace: un telefon care devine creierul central al unui laptop in toata regula.
Motorola Atrix 4G, este un frumos, rapid si destept telefon Android. Insa odata conectat la "laptop-ul" adiacent — o carcasa usoara, foarte subtire, din aluminiu negru care nu are nici procesor, nici memorie sau capacitate de stocare proprie - acesta se transforma in PC. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa asezi telefonul in slot-ul alocat din spatele balamalei pentru ecran, acesta devenind pe data creierul si muschii intregului laptop.
Laptop-ul funtioneaza totodata ca o baterie uriasa pentru Atrix. Cu telefonul atasat la acesta, utilizatorul poate lucra linistit vreme de 8 sau 10 ore - dintr-o singura incarcare - iar la final telefonul e mai incarcat decat la inceput.
David Pogue, editorialistul New York Times, e incantat de noua jucarie de la Motorola. "Atat telefonul cat si laptop-ul sunt superbe", spune el. "Telefonul are toate bunatatile obisnuite de la Android, ca de exemplu camera din fata si cea din spate sau inregistrarea video high definition, si foloseste software-ul MotoBlur de la Motorola, care poate unifica agenda si mesajele din diferitele tale conturi online (Facebook, Twitter, LinkedIn si e-mail)."