O sotie adevarata si o amanta virtuala... Multi sunt convinsi ca acesta poveste in trei poate functiona, insa potrivit expertilor situatia nu este una tocmai roz. Una dintre intrebarile cele mai frecvente ce sunt puse psihologilor este aceea daca se pot iubi doua femei in acelasi timp si daca situatia este mai putin grava in cazul in care una dintre cele doua este o amanta virtuala, cunoscuta si frecventata doar pe Internet. Acesta situatie este intalnita in ultima perioada din ce in ce mai des, accesul la internet fiind la indemana oricui atat la locul de munca cat si acasa.
Este excitant sa stii ca apasand cateva taste puteti avea posibilitatea de a comunica cu femei din toate colturile lumii. Discutati, glumiti, povestiti... intr-un cuvant va simtiti bine... Situatia devine insa din ce in ce mai complicata in momentul in care din numeroasele amice pe care vi le-ati facut se evidentiaza una de toate celelalte si incepe sa puna stapanire pe mintea dumneavoastra. Astfel se nasc asa-zisele povesti virtuale... Pline de frumusete, de mister, foarte romantice de altfel, emotionante pana la lacrimi, iubirile virtuale sunt de cele mai multe ori sortite esecului. Povesti care merg pana acolo incat cei implicati sunt tentati chiar sa-si abandoneze partenerul de viata pentru a da curs pornirii ce pare de nestavilit si pentru a cunoaste un strop de fericire alaturi de cea sau de cel care cu ajutorul cuvintelor a reusit sa trezeasca in noi emotii nemaicunoscute pana atunci.
Fiecare iubire nascuta pe internet isi are propria istorie, mai spectaculoasa sau mai mai putin spectaculoasa. Cei doi protagonisti sunt fie mai aproape, fie sunt despartiti de mii si mii de kilometri, iar cadrul general devinte si mai incitant atunci cand acestia fac parte din lumi cu totul diferite. In aceste povesti de dragoste virtuale, misterul isi are inca de la inceput locul lui bine determinat. Cu el incepe totul si de cele mai multe ori finalul unei astfel de experiente este la fel... invaluit in mister. Incertitudinea si faptul de a nu fi sigur ca sti totul despre persoana care le afla la celalalt calculator dau nastere la senzatii la care nu ne gandeam ca ar putea fi experimentate. De la dragoste la indiferenta uneori, ba chiar la ura, de la un mod de a vedea lucrurile la altul, de la ideea ca auntem atat de mici in acesta lume, la cea ca suntem creatorii si stapanii ei, de la tristetea ca nu ai alaturi in acel moment persoana care iti spune cuvintele acelea frumoase, la fericirea ca ai totusi ocazia de a vorbi cu ea... cam la aceste lucruri se reduc relatiile de dragoste virtuale... Minciuni si adevaruri pe care nu le poti diferentia. Situatii in care se uita ca dragostea cea importanta este cea pentru partenera reala si nu pentru cea care va face sa vibreze inima tastand si impartasindu-va cele mai intime secrete si spunandu-va cuvintele cele mai dulci ce v-a fost dat sa le auziti.
Cuvintele sunt elementul cheie in relatiile virtuale si cum forta acestora este impresionanta, asa se explica legatura puternica ce se creeaza avand la baza doar limbajul. Posibilitatea de a-ti deschide sufletul si a-ti impartasii propriile vise in fata unei persoane care nu face parte din viata ta reala pune mult in umbra fericirea pe care o poate oferi partenera reala de viata. Femeia necunoscuta devine fascinanta si pare a fi inzestrata cu mult mai multe calitati decat cea care va este alaturi. Sufletul dumneavoastra este impartit intre doua femei: sotia sau logodnica, prezenta mereu alaturi, uneori un pic plictisitoare si cicalitoare si, pe de alta parte, necunoscuta care va declara dragostea ei si care isi face planuri de viitor ca si cum ar fi posibil ca intr-o zi povestea de dragoste virtuala sa devina realitate. Visul ca intr-o zi v-ati putea plimba sub clar de luna alaturi de cea care v-a fascinat, ca v-ati putea duce cu acesta in locuri necunoscute de altii unde sa va spuneti tot ceea ce pana atunci doar v-ati scris sau sa stati in liniste imbratisati bucurandu-va ca in sfarsit ca puteti privi in ochi fara a va spune nici un cuvant alimenteaza dorinta de a renunta la ceea ce deja aveti pentru a va arunca in valtoarea necunoscutului.
Stiti despre femeia de la celalalt calculator cum tasteaza insa nu stiti cum scrie cu pixul, nu stiti gesturile pe care le face atunci cand mediteaza, cand canta melodia preferata sau cand citeste un roman, cand priveste un film, nu stiti expresia fetei atunci cand doarme... pentru a putea cunoaste toate aceste lucruri este nevoie ca acesta sa va fie aproape.
Acesta este momentul in care constientizati ca totul este o iluzie, un joc si ca realitatea vietii dumneavoastra este cu totul alta... Se spune ca in general jocurile sunt frumoase pentru ca dureaza putin. Nici unul dintre cei implicati intr-o poveste de dragoste virtuala nu se gandesc la final, multumindu-se sa-si spuna unul altuia "ca totul va fi minunat atat cat va dura".... Mai devreme sau mai tarziu finalul se va apropia caci in viata fiecaruia vine un moment in care lucrul cel mai important este acela de a avea siguranta. O partenera virtuala nu poate oferi siguranta pe care v-o ofera femeia care va este alaturi. Nu puteti trai o viata intraga in chat si nici iubind pe jumatate. Sunteti constient de faptul ca la un momentdat totul va fi de domeniul trecutului.