digi24.ro: GOOGLE DOODLE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Google sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei printr-un logo special
Google sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei printr-un logo special, care poate fi admirat luni pe pagina principala a versiunii in limba romana a motorului de cautare.
Noul logo postat de 1 decembrie pe google.ro include in structura sa elemente grafice simbolice din portul popular al romanilor, dar si un clop de paie, pe care este aplicata o bentita cu tricolorul romanesc.
De asemenea, prin intermediul unui buton special, internautii pot sa trimita logoul care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei spre a fi postat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, dar si prin e-mail.
Unirea Ardealului cu Regatul Romaniei a fost proclamata pe 1 decembrie 1918 de Adunarea Nationala de la Alba Iulia. Data de 1 decembrie a devenit Ziua Nationala a Romaniei, denumita si Ziua Unirii, si celebreaza acest eveniment.
La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1.228 delegati si sprijinita de peste100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o rezolutie care a consfintit unirea tuturor romanilor din Transilvania si intreg Banatul (cuprins intre raurile Mures, Tisa si Dunare) cu Romania.
Google isi modifica logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
In galeria logourilor dedicate Romaniei s-au numarat, printre altii, Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul si, in ultimii ani, Ziua Nationala a Romaniei.