It.biz.ro: Internetul asa cum il stim ar putea apune. Ce urmeaza?

Gigantii Microsoft si Google lucreaza la modificarea vitezei internetului. HTTP ar putea sa dispara de la inceputul fiecarei pagini web, deoarece tehnologia respectiva este o metoda veche de peste 15 ani si are nevoie de un update.
Hypertext Transfer Protocol reprezinta metoda prin care paginile de internet trimit si primesc informatiile. Metoda cunoscuta dupa precurtarea HTTP are o vechime considerabila pentru domeniulonline-ului, asa ca cei de la Google si Microsoft si-au dat mana pentru a face o actualizare a sistemului.
Acest lucru ar putea avea un efect benefic asupra utilizatorului de internet. Totul ar trebui sa devina mai rapid si mai accesibil online. Viteza de transfer s-ar putea mari considerabil.
Pe bursa zvonurilor se aude ca Microsoft ar fi inaintat deja o propunere a unei noi tehnologii care sa se numeasca Http - Speed and Mobility sau HTTP 2.0. Propunerea lor consta in combinarea tehnologiei Websosckets si a cele SPDY de la Google, un protocol prin care este redus timpul de incarcare a paginilor web.