it.bzi.ro informeaza : 10 trucuri de cautare in Google pe care nu le stiai
Afla care sunt cele mai interesante trucuri pe care le poti folosi pentru a deveni un maestru in arta cautarilor pe Google.

1. Parametrii de cautare de tip Boolean

Pentru a fi un adevarat maestru un arta cautarii pe Google, poti urma cativa termeni si trucuri speciale. De exemplu, in loc sa pui o intrebare pe Google, poti incerca sa incluzi cateva elemente specifice, cum ar fi un tip de fisier sau nume de pagina, urmand tipuri de date booleane. Diverse limbaje de programare implementeaza tipuri de date booleane in structura lor, precum Pascal, Java, PHP, javaScript sau C++.

2. Datele publice
Google are un sistem foarte complex de colectare a datelor publice, care poate fi folosit si pentru a vedea tendinte si date tehnice relevante. Tasteaza, de exemplu, in casuta de cautare cuvinte precum "populatie" sau "somaj", urmate de un anumit stat sau tara, iar Google iti va arata intreaga istorie pe domeniul cautat.

3. Trucuri de amuzament
Google are si un foarte dezvoltat simt al umorului si ofera utilizatorilor sai mai multe trucuri de amuzament. Scrie de exeplu in casuta de cautare fraze prezum "do a barrel roll" sau "let it snow" si vei vedea ce se intampla.

4. Urmareste-ti pachetele
In cazul in care te-ai horatat sa trimiti un colet important sau poate astepti unul din strainatate prin FedEx, UPS sau USPS, poti foarte simplu sa scrii in casuta de cautare numarul coletului, iar Google iti va arata unde se afla acesta si cand va ajunge la destinatie.

5. Calculeaza
Ai nevoie urgenta de un calculator si inca nu ti-ai dat seama cum functioneaza cel de pe computer? Atunci poti foarte simplu sa tastezi pe Google cuvantul "Calculator" si sa incepi sa faci calcule direct pe internet.

6. Convertor de unitati
Te intrebi uneori cati mililitrii de lichid sunt intr-un pahar? Atunci noi avem solutia pentru tine: Google are incorporat un convertor pentru diverse tipuri de unitati de masurare, cum ar fi: greutate, volum sau inaltime.Poti sa folosesti sistemul de cautare Google si pentru a face conversii valutare.

7. Pentru impatimitii de sport
Esti pe fuga si nu ai apucat sa iti vezi meciul preferat? Nu este nicio problema. Scrie pur si simplu pe Google numele echipei preferata sau a ligii din care face parte si vei afla toate noutatile.

8. Medicamente
Desi poate primul gand ar fi la cumpararea medicamenteler de pe internet - nu la asta ne referim. Vorbim aici de prospecte si intrebuintari. Poti sa aflii totul despre un medicament doar tastandu-i denumirea pe Google.

9. Orarul de zbor
Fie ca ai nevoie sa aflii orarul unui zbor sau vrei sa iti programezi o calatorie, exista cativa termeni care te pot ajuta sa iti faca treaba mai usoara.Scrie pe Google numele companiei de zbor sau numarul zborului si ii vei afla statusul. Pentru a vedea orarele de zbor de la o locatie la alta, scrie in casuta de cautare "zbor de la, pana la", impreuna cu orasul si aeroportul dorit.

10. De la rasarit la apus
Esti la mare sau la munte, sau poate doar intr-o dispozitie romantica? Scrie pe Google cuvintele "rasarit" sau "apus", urmate de numele orasului in care esti si vei afla cand poti vedea fenomenul solar.