Ziarul financiar informeaza: Apple ataca in plina forta piata telefoanelor mobile: 3GS poate fi achizitionat gratis in Statele Unite. Cand va fi la fel si in Romania?
Odata cu lansarea noului Apple iPhone 4S, gama de telefoane mobile a Apple s-a extins la trei modele : iPhone 4S, in versiunile de 16, 32 si 64 Gb, iPhone4 de 8 Gb si 3GS tot de 8 Gb. Mai mult, daca pana acum modelele iPhone chiar si in versiunile "de baza" nu erau printre cele mai accesibile, de multe ori acestea venind la pachet cu abonamente lunare costisitoare, de aceasta data Apple propune pentru gama iPhone un pret de pornire de zero dolari - in cazul lui 3GS de 8 Gb si de 99 dolari pentru iPhone4 de 8 Gb. Astfel, strategia Apple demarata in SUA se va extinde cel mai probabil si in Europa unde cu abonamentul potrivit pretul lui 3GS va gratis.
Zvonuri cu privire la un nou model Apple iPhone mai accesibil decat "varful de lance" au tot fost lansate in ultimul an, in timp ce fanii adevarati asteptau cu nerabdare iPhone 5 - devenit iPhone 4S.
Tocmai pentru a nu investi intr-un nou model, Apple a apelat la o strategie pe cat de simpla, pe atat de eficienta - in loc sa lanseze un nou model ieftin, le-a mentinut in fabricatie pe cele vechi, reducand treptat pretul acestora - si pentru a se asigura ca nu exista rivalitate directa intre modele, a limitat memoria interna a celor inlocuite la 8 Gb.
Care este diferenta dintre cele trei? In primul rand displayul, camera foto/video si procesorul. Apple iPhone 3GS, lansat in vara lui 2009 este in continuare printre cele mai competitive telefoane de pe piata. Dispune de un procesor Cortex A8 la 600 Mhz, o camera foto de 3 MP cu autofocus (dar fara blitz) si, foarte important, va putea fi actualizat la iOS 5 odata cu lansarea de saptamana viitoare. iPhone 4 a fost telefonul care a revolutionat anul trecut piata smartphone-urilor poate fi achizitionat de americani cu 99 de dolari - cu 100 de dolari mai putin decat noul 4S.
In Romania iPhone 4 este continuare disponibil oficial in reteaua Orange, dar sunt comercializate si de catre Vodafone si Cosmote, care cel mai probabil vor lansa in viitorul apropiat noul 4S. Pentru moment la Orange iPhone4 are un pret de pornire de 169 de euro pentru varianta de 16 Gb.