HotNews informeaza : CES 2012 - Femeile care lucreaza in tehnologie deplang prezenta atator hostesse sumar imbracate la standuri
Femeile care lucreaza in tehnologie spun ca numarul mare de hostesse care sunt prezente la standurile targului CES Las Vegas comunica o idee cu totul gresita despre relatia femeilor cu tehnologia si distrag atentia vizitatorilor de la noutatile tehnologice prezentate acolo. Organizatorul sef al CES spune insa ca femeile frumoase atrag vizitatori la standuri, iar obiceiul de a aduce hostesse este unul incetatenit. Mai mult, el a criticatjurnalistii BBC pentru ca incearca sa faca un material pe marginea unui subiect pe care el il considera irelevant.
La diverse expozitii care se tin in Romania suntem obisnuiti cu hostesse imbracate sumar care stau la stand-uri sau calare pe masini. In SUA, prezenta hostesselor la targul CES a starnit si reactii de nemultumire din partea unor femei care lucreaza in tehnologie, acestea spunand ca lumea isi va face o idee gresita despre relatia femeilor cu tehnologia si ca prezenta atator hostesse poate crea confuzie si indeparteaza publicul feminin.
Ziarul San Francisco Chronicle a criticat dur prezenta hostesselor (asa numitele "booth babes" spunand ca prezenta lor "in imbracaminte jenant de sumara atrage barbati cretini sa-si arunce o privire la asa zise gadget-uri".
Totul a pornit insa de la un material video al BBC care a intervievat si ziariste si hostesse, dar si pe seful organizarii CES care insa a luat ziaristii in deradere pentru ca incearca sa faca un material pe un astfel de subiect. "Incercarea voastra de a scoate un subiect despre fetele de la stand-uri este draguta, dar irelevanta", le-a spus Gary Shapiro care a adaugat ca e ceva normal ca expozantii sa aduca fete frumoase fiindca acestea atrag vizitatori.