Ev.z.ro informeaza: Ultima frontiera: televizorul cu internet.
Samsung a lansat gama Smart TV, gadgeturile care aduna jocurile, televiziunea si internetul intr-o telecomanda.
Televizorul viitorului va avea neaparat internet. Companiile de electronice pregatesc revolutia si preconizeaza o avalansa de modele prin telecomanda carora poti intra pe YouTube, sa faci comenzi on-line sau sa iti verifici adresa de e-mail. Piata este extrem de atragatoare. Potrivit unui studiu Gallup, in 92% din gospodariile din Romania se gaseste cel putin cate un televizor.
Samsung sparge gheata in Romania si lanseaza gama Smart TV, de pe care poti naviga pe internet si care iti pune la dispozitie peste 150 de aplicatii prin propriul magazin virtual, un fel de Android Market sau App Store, cum sunt cele din cazul telefoanelor mobile. La ce e folositor un astfel de televizor?
Poti de exemplu sa faci o videoconferinta prin intermediul Skype sau Yahoo. Totul functioneaza ca in cazul unui computer, singura diferenta e ca in locul tastaturii si al mouse-ului folosesti telecomanda.
In plus, pe toate modelele ai posibilitatea sa vizionezi filme atat in format 2D, cat si 3D. Preturile pornesc de la 2.750 de lei si ajung aproape de 15.000 de lei.

Google TV cu 200.000 de aplicatii

Cel mai mediatizat proiect care sa integreze internetul cu programele de televiziune este fara indoiala Google TV. Pentru ca o parte dintre cele mai mari televiziuni din America au blocat accesul la programele lor prin televizoarele speciale, Google a decis sa intoarca foaia. Jurnalistii de peste Ocean spun ca se pregateste lansarea noii versiuni a Google TV.
Acesta ar urma sa se foloseasca de YouTube, achizitionat de Google, de unde vei putea vedea cele mai noi filme si emisiuni TV si va avea sistem de operare Android cu acces la sute de mii de aplicatii prin magazinul virtual.

PACHET LUNAR

Abonamentul pentru programe on-line costa 12 euro

Televiziunile nu vor sa intre in hora difuzarii pe internet pentru ca reclama inca este prea ieftina. Insa strategii celui mai accesat site din lume, Google, au renuntat sa le mai convinga si cred ca marile companii de televiziune vor renunta la acest embargo odata cu succesul noului proiect.
In prezent, la un nivel mai mic decat Google, mai sunt implicate in astfel de proiecte de televiziune- internet si alte companii influente din lumea gadgeturilor. Apple TV are un aparat special care se vinde in principal in America, Microsoft foloseste ca decodor consola de jocuri XBox, iar Sony apeleaza la Playstation.
Proiectele prin care poti viziona filme si programe TV on-line sunt in plina ascensiune. Amazon, cel mai mare magazin on-line din lume, a pregatit o lista de 5.000 de filme si showuri TV care sunt la dispozitia clientilor ce platesc un abonament de 79 de dolari pe an. Netflix, un alt provider de peste Ocean, care distribuie programe si filme on-line, are un abonament anual de 100 de dolari. In prezent au peste 20 de milioane de abonati.