IT.MOLLDOVA.COM informeaza: CEOP: Efectele internetului asupra copiilor si tinerilor sunt alarmante.

Studiile privind efectele pe care Internetul le are asupra comportamentului tinerei generatii arata ca acestea sunt din ce in ce mai alarmante, facand din copii posibile victime ale pornografiei infantile si retelelor de infractori, sustin specialistii in domeniu.
Potrivit unui studiu prezentat de reprezentantii Centrului pentru Protectia Online impotriva Exploatarii Copiilor (CEOP), in cadrul conferintei cu tema "O lume in schimbare: tinerii si riscul in mediul online", rata de penetratie a internetului in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, care au acces la internet in propria lor camera, este de 84%. De asemenea, statisticile arata ca 81% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani isi fac temele folosind internetul, la fel ca si copiii cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani (53%) si 5-7 ani (26%). Aproape 50% dintre copiii au varste intre 12 si 15 ani folosesc internetul pentru jocuri.
Dezvoltarea tehnologiei si aparitia telefoanelor mobile permit copiilor sa intre in contact cu multe imagini indecente cu copii.
De asemenea, specialistii trag un semnal de alarma in privinta exploatarii sexuale pe internet a copiilor si tinerilor, observand ca in ultimul timp mentalitatea in privinta cresterii si educarii sufera serioase transformari.
Astfel, 71% dintre parintii chestionati de CEOP au declarat ca permit copiilor sa consume alcool la varste mai mici de 18 ani, 45% au marturisit ca lasa copiii de 16 ani sa doarma cu prietenul sau prietena si 55% considera terminata copilaria la varsta de 11 ani.
Peste 70% dintre parinti recunosc ca nu le este respectata autoritatea de catre proprii copii si 57% dintre ei isi fac griji din cauza anturajului.
Statisticile arata ca sexualitatea copiilor se manifesta timpuriu, iar la varsta de 15 ani au propriile pagini pe internet in care vizualizeaza celebritatile generatiei lor.
Specialistii trag un semnal de alarma, deoarece paginile de internet pot influenta negativ dezvoltarea tinerei generatii, copiii devenind mai vulnerabili prin ei insisi folosind foarte des comunicarea de acest gen.
CEOP a sesizat pe internet o adevarata retea de infractori care isi racoleaza victimele din retelele de socializare si diverse situri.
(Sursa: agerpres.ro)