Ubisoft, al treilea jucator ca importanta pe piata mondiala a jocurilor video pe calculator si console, a inaugurat marti noul studio de creatie din Craiova prin semnarea unui acord de colaborare cu Facultatea de Automatica. Centrul de dezvoltare software din Banie este al doilea din tara noastra, dupa Ubisoft Bucuresti, deschis în urma cu 16 ani. Decizia de a alege Craiova pentru urmatorul studio de creatie Ubisoft s-a bazat pe colaborarea buna cu Facultatea de Automatica, începuta în urma cu doi ani.
În prezent, 12 tineri talentati în domeniul programarii pe calculator lucreaza la Ubisoft Craiova, iar Sebastien Delen, manager Ubisoft pe zona Europei de Est, a anuntat ca numarul angajatilor companiei va ajunge în Craiova la 100 de oameni în urmatorii trei ani. Investitia totala în studioul de creatie din Banie va atinge zece milioane de euro.
„Deschiderea studioului de la Craiova reprezinta alt pas facut de Ubisoft în dezvoltarea grupului în Europa de Est, dupa ce am deschis în ultimii doi ani doua noi puncte de lucru la Sofia si Kiev“, a declarat Sebastien Delen. Studioul din Craiova lucreaza în prezent într-o strânsa colaborare cu Ubisoft Bucuresti. Centrul din Capitala este „responsabil“ pentru jocuri precum „Blazing Angels“, titlu care a primit aprecieri în lumea jocurilor video. Ubisoft are în portofoliu jocuri care au intrat pentru totdeauna în istorie, precum „Prince of Persia“, „Farcry“ ori „Assasin’s Creed“, recent lansat de Ubisoft Montreal. Ubisoft Bucuresti pregateste în aceasta toamna lansarea unui simulator de zbor, intitulat „Hawx“.
Potrivit lui Sebastien Delen, în viitorul apropiat vom avea ocazia sa experimentam titluri noi de la Ubisoft, printre care „Farcray2“ sau „Tom Clancy’s Endwar“. Ubisoft are echipe de dezvoltare în 27 de tari si distribuie jocuri în 55 de tari din lume.