Daca Sony a redus pretul consolei PlayStation 3, de ce nu ar face si Microsoft acelasi lucru cu a sa serie Xbox 360. Asadar, Microsoft a anuntat, si redus in acelasi timp, preturile celor trei versiuni ale consolei.

Modelul de top, Xbox 360 Elite, este comercializat de astazi la 450$, cu 30$ mai putin fata de pretul precedent. Cea mai ieftinita varianta si totodata cea mai atractiva de acum, este cea Premium. Aceasta va fi gasita la 350$, cu 50$ mai putin decat ieri, iar pentru acesti bani primiti consola, un controler fara fir si un harddisk de 20 GB.

Mezina familiei, varianta Core, a suferit o reducere mai mica, de doar 20$ si a ajuns acum la 280$. Evident preturile sunt cele din Statele Unite, iar la noi este posibil sa apara cu ceva taxe in plus. Totusi, reducerile se aplica pe toate pietele, ceea ce inseamna ca si la noi ar trebui sa se ieftineasca cam cu aceleasi valori.

Avand in vedere ca vanzarile PS3 au crescut dupa ce Sony a taiat din pret, ne putem astepta ca acelasi lucru sa se intample si cu Xbox 360.