MISCAREA DE REZISTENTA: Google pune capat furtului de poze. Ce decizie a luat (Autoare: Gabriela Antoniu)
Google a eliminat una dintre celei mai importante caracteristici in cautarea imaginilor. Compania a scos butonul VEZI IMAGINEA, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu mai pot naviga cu usurinta la imaginea pe care o cautau sau o puteau descarca pentru o utilizare ulterioara, relateaza independent.co.uk. Ca urmare, utilizatorilor li se va da posibilitatea de a vedea imaginea pe pagina care o gazduieste. Adica sa faceti clic pe site si sa respectati regulile acesteia. Acesta pare sa fie si motivul pentru care Google a facut schimbarea. Noul site descurajeaza oamenii sa mai fure fotografii pe care nu le-ar putea descarca in mod obisnuit sau sa creeze link-uri catre imagini, fara ca utilizatoriisa vada ceea ce le insoteste in pagina-gazda. Google a transmis initial ca schimbarea a fost facuta pentru a ajuta la conectarea utilizatorilor si a site-urilor utile si a subliniat ca butonul de vizualizare pe pagina ar ramane in continuare prin preajma. Ulterior, a precizat ca schimbarea a fost facuta partial din cauza unui acord cu Getty Images pentru a ingreuna preluarea ilegala a fotografiilor agentiei.
- Aceste schimbari sunt concepute astfel incat sa asigure un echilibru intre nevoile utilizatorilor si problemele editorilor, partile interesate pe care le pretuim, a transmis Google.
Cel putin pentru moment, este posibila reluarea acestei caracteristici prin adaugarea unei extensii Chrome. Una dintre ele - numita, cu usurinta, VIZUALIZATI IMAGINEA - adauga butoanele inapoi la Google. De asemenea, este posibil sa ajungeti la imaginea reala destul de usor, in ciuda faptului ca butonul a disparut. Pentru a face acest lucru, faceti clic dreapta pe imagine in rezultate si selectati sa il vizualizati intr-o fila noua - care va deschide imaginea si veti fi liber sa faceti tot ce doriti cu ea.